Verstappen senior deelt dreigementen van sabotage bij de remmen: 'Max schudde zijn hoofd' Formule 1
Formule 1

Verstappen senior deelt dreigementen van sabotage bij de remmen: 'Max schudde zijn hoofd'

Verstappen senior deelt dreigementen van sabotage bij de remmen: 'Max schudde zijn hoofd'

Jos Verstappen is dit weekend meer in media terug te vinden dan menig Formule 1-coureur. De Limburger zou dit weekend in actie komen in de Legends Parade, maar trok zich terug nadat hij merkte dat Red Bull Racing-teambaas Christian Horner er alles aan zou hebben gedaan om te zorgen dat Verstappen senior niet mee zou doen. De situatie ontspoorde vervolgens volledig, en Jos Verstappen geeft nu tekst en uitleg, waarbij duidelijk wordt hoe ver de dreigementen gingen.

Verstappen zou in de RB8 van Sebastian Vettel uit 2012 rijden, terwijl ook andere legendes, waaronder David Coulthard, Gerhard Berger, en Emerson Fittipaldi, in oude Formule 1-auto's zouden rijden. Horner zou niet willen dat Verstappen senior meedeed, en zou er ook voor willen zorgen dat hij niet gefilmd zou worden. Het is een gevolg van eerdere uitspraken van Verstappen, die eerder dit seizoen aangaf dat Horner moest opstappen, nadat de 50-jarige Brit onderzocht werd vanwege mogelijk seksueel grensoverschrijdend gedrag.

Dreigementen met remmen

In gesprek met Viaplay wordt pas echt duidelijk hoe ernstig de situatie is. 'Wat ik gehoord heb, is dat hij alles gedaan heeft om het tegen te houden, en dat ik maar uit moest kijken als dat ding ook nog moest remmen', zo geeft Verstappen senior aan dat de dreigementen extreem ver gingen. 'Dat vind ik heel ernstig, om dat zo te stellen. Voor iemand die het team leidt, en die rust wil creëren binnen het team, vind ik dit toch wel heel straf. Dan kan je niet zeggen: hoe moet ik daarmee omgaan, als je dit hoort. Dit werkt niet in het voordeel van hem.'

Gezien deze situatie is het ook volledig te begrijpen dat Verstappen senior weinig behoefte meer had om op de Red Bull Ring in actie te komen. De vader van de wereldkampioen benadrukt dat vader en zoon nog steeds één team vormen. 'Dat krijgt hij ook wel', zegt Verstappen over de rust die zoon Max nodig heeft in zijn omgeving. 'Max gaat er niet over. Hij zat erbij toen dat verteld werd, en hij schudde zijn hoofd. Dan weet ik gewoon dat het goed zit.'

De focus ligt ondanks het geruzie binnen het team nog steeds op het grijpen van de wereldtitel. 'Het is een beetje zielig, maar aan de andere kant is het vergeten en doorgaan', aldus Verstappen senior, die zich ervan bewust lijkt te zijn dat de extreme situatie ook de situatie van zijn zoon in de titelstrijd kan beïnvloeden. 'Ik hoop dat ze voor Max een auto bouwen, die kan winnen. Dan zit Max goed. Ik doe alles zodat hij goed zit, maar zodra dat niet meer zo is, weten we wat er gaat gebeuren', zegt Verstappen met een lach, hintend naar Mercedes.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws