Verstappen kampt gehele weekend al met handblessure: 'Denk er niet zoveel aan' Max Verstappen
Max Verstappen

Verstappen kampt gehele weekend al met handblessure: 'Denk er niet zoveel aan'

Verstappen kampt gehele weekend al met handblessure: 'Denk er niet zoveel aan'

Max Verstappen heeft al sinds het begin van het weekend last van een handblessure. De coureur van Red Bull Racing heeft op donderdagochtend een verstuikte vinger opgelopen, al heeft de Nederlander geen idee hoe het is gebeurd. Verstappen kan dit weekend zonder problemen afmaken. De pijn is in de afgelopen dagen al minder geworden en achter het stuur denkt de rijder hoe dan ook niet aan zijn pijnlijke vinger.

Na afloop van de kwalificatie viel er iets op bij Verstappen. De coureur heeft namelijk een stuk verband zitten om zijn rechterhand. Naar eigen zeggen valt de pijn aan zijn hand mee. 'Ik heb gewoon een beetje mijn vinger verstuikt', wordt Verstappen geciteerd door Autosport. 'Mijn hand heeft me een beetje dwarsgezeten. Tijdens de zaterdagsessies was het beter, maar in het begin kon ik het niet helemaal goed aanspannen. Maar dat is nu helemaal in orde.'

De blessure is ook een mysterie voor de regerend wereldkampioen zelf. Volgens de Red Bull-coureur was er geen duidelijk moment waarop de pijn begon. 'Ik weet het niet precies. Het gebeurde op donderdagochtend. Misschien plaatste ik mijn hand gewoon verkeerd of duwde ik verkeerd. Het is heel erg vreemd.' Eerder dit seizoen had Lance Stroll last van een zwaardere handblessure. De coureur van Aston Martin had namelijk gebroken polsen, maar kon gewoon rijden bij de aanvang van het seizoen.

Verstappen: 'Adrenaline neemt het over'

De rest van het weekend gaat ook niet in gevaar komen voor Verstappen. Ook als de pijn zal verergeren, zal de coureur gewoon in zijn bolide stappen, aangezien hij geen problemen verwacht achter het stuur van zijn Red Bull-bolide. 'De adrenaline neemt het dan sowieso over. Als ik aan het rijden ben, denk ik er ook niet te veel aan. Op de vrijdag was het een beetje moeilijker, maar tijdens de kwalificatie ging het redelijk goed', aldus de tweevoudig wereldkampioen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws