Verstappen komt terug op bandendebacle Pirelli: 'Er was dus wel wat aan de hand' Max Verstappen
Max Verstappen

Verstappen komt terug op bandendebacle Pirelli: 'Er was dus wel wat aan de hand'

Verstappen komt terug op bandendebacle Pirelli: 'Er was dus wel wat aan de hand'

Max Verstappen denkt niet dat Red Bull Racing met gemak de Grand Prix van Oostenrijk wint. Hoewel de eerste wedstrijd van de dubbele race in Oostenrijk op naam van de Nederlander is komen te staan, verwacht hij dat enkele gewijzigde variabelen de rangorde van het weekend op kunnen schudden. Wederom is het Mercedes waar Verstappen voor uit moet kijken, met Lewis Hamilton als aanvoerder. Ook reageert hij op de waarschuwing die hij van wedstrijdleider Michael Masi kreeg na de afgelopen wedstrijd.

Verstappen wist de Grand Prix van Stiermarken te winnen. Eerst blikt hij nog even terug op wat hij gedaan heeft na afloop van zijn derde thuisoverwinning op de Red Bull Ring: 'Ik heb het gevierd, maar het seizoen is nog lang. We moeten ons koppie erbij houden', benadrukt Verstappen. Voor een glaasje champagne was wel ruimte, maar vlak daarna ging het vizier alweer op de rest van het 2021-seizoen. De F1-coureurs zitten pas op een derde van het jaar.

Wederom staat ons een race te wachten op het Oostenrijkse asfalt. Verstappen tijdens de persconferentie: 'We rijden dan wel op hetzelfde circuit, maar de banden zijn anders en ook kan er qua weer nog wat veranderen. Iedereen heeft hier bovendien een volledige race verreden. Dat maakt het uitdagender.' Diverse variabelen veranderen ten opzichte van race één. Derhalve wil de Limburger niet op de zaken vooruit lopen.

Verstappen op de vingers getikt door Masi

Een onderwerp van gesprek na de Stiermarkse race was de burn-out die Verstappen deed na het passeren van de start-finish. Hij liet zijn remsporen achter op het rechte stuk en daar was wedstrijdleider Masi niet van gediend. Hoe denkt hij er nu over? 'De volgende keer wil ik een donut doen!', zo grapt hij het voorval, waar hij enkel een waarschuwing voor kreeg, weg. 'Ik snap de veiligheidsoverweging, ze willen het gewoon liever niet.'

'Ik keek in de spiegel en reed helemaal aan de zijkant. Ik vond het daarom wel grappig om te doen. Ze hebben het liever niet. Dat snap ik wel en daarom zal ik het niet nogmaals doen', aldus de coureur. Daarmee lijkt het onderwerp afgedaan. Nicholas Latifi gaf tijdens de persconferentie tevens aan Masi wel te snappen. In 2015 ervoer de Canadees een heftige crash met Roberto Merhi toen laatstgenoemde vaart minderde na het passeren van de eindstreep.

Pirelli past achterbanden aan

Verstappen haalt ook nog een punt aan dat langzaamaan naar de achtergrond verdween. In Baku ervoer hij een klapband waarvan de oorzaak in het midden gelaten werd door bandenleverancier Pirelli. Het feit dat de Formule 1-coureurs aankomende vrije trainingen nieuwe achterbanden uit zullen testen, duidt op het feit dat de Italiaanse leverancier dus wel noodzaak zag om haar ontwerp te wijzigen. 'Als er niets aan de hand was geweest, hadden ze het allemaal niet hoeven veranderen', stelt Verstappen in gesprek met De Telegraaf. 'Dat lijkt me duidelijk.'

'We gaan zien hoe het voor iedereen uitpakt, maar daar maak ik mij verder geen zorgen over', vervolgt hij. 'Nee, ik hoef mijn gelijk niet te halen, maar het is duidelijk dat er wel wat aan de hand was. Ik verwacht niet dat het verder nog voor problemen gaat zorgen, als de banden maar heel blijven.' De gewijzigde achterbanden zullen verder aan de titelstrijd of prestaties van de bolide weinig veranderen, stelt de Red Bull-ster.

Oranjefans in Oostenrijk

Aankomend weekend mogen er weer Formule 1-fans aanwezig zijn op de tribunes. Traditioneel trekt de Red Bull Ring veel Verstappen-aanhang en ook in 2021 wordt er een oranje zee verwacht. 'Dat hebben we echt gemist, die atmosfeer rondom het circuit', stelt de Red Bull-coureur. 'Dat zal zeker steun bieden en ik hoop dan ook dat we er een mooi weekend van kunnen maken.' Een tweede overwinning van Verstappen zal door de fans natuurlijk hartelijk ontvangen worden.

Verstappen topfavoriet voor poleposition én overwinning in GP Stiermarken

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws