Albers verwacht apetrotse Red Bull-eigenaar Mateschitz na topprestatie Verstappen Opinie
Opinie

Albers verwacht apetrotse Red Bull-eigenaar Mateschitz na topprestatie Verstappen

Albers verwacht apetrotse Red Bull-eigenaar Mateschitz na topprestatie Verstappen

Christijan Albers denkt dat Max Verstappen Red Bull-eigenaar Dietrich Mateschitz aan het wegblazen is. In zijn thuisrace voor Red Bull Racing, op de Red Bull Ring, wist hij voor de Oostenrijkse renstal alweer zijn derde overwinning op het circuit te behalen. Een prestatie die de multimiljardair vast niet ontgaan is. De Nederlander kan in de ogen van de Oostenrijker langzaamaan niets meer fout doen, stelt Albers.

'Het was alweer zijn derde overwinning op de Red Bull Ring, het circuit van de grote baas Mateschitz. Op welke manier kan je het ego van hem nog beter strelen dan door dit soort resultaten te behalen? Max kan voor de rest van zijn leven wel een potje breken', aldus de voormalig Formule 1-coureur in zijn column voor De Telegraaf. Hij is zich langzaamaan aan het vereeuwigen als absolute topcoureur voor zijn huidige team.

Dat hij nog steeds bij Red Bull zit, na in 2016 over te stappen naar het topteam, is volgens Albers niet heel verbazingwekkend. 'Los van het feit dat er voor Verstappen de laatste jaren weinig andere opties waren, betaalt het zich nu wel uit dat hij loyaal is gebleven richting Red Bull', vervolgt Albers. Die loyaliteit heeft toegestaan dat het hele team om hem heen gebouwd kon worden. Daardoor rijdt de Limburger nu met een bolide met extreem veel grip aan de voorkant, precies zoals hij het wil.

Perez verandert niets binnen Red Bull

Met de komst van Sergio Perez waren er wellicht critici die verwachtten dat Verstappen het moeilijk zou krijgen. De Mexicaan is immers een bewezen kracht binnen de F1 met zeer veel ervaring. Albers denkt niet dat de invloed van de voormalig Racing Point-man ook maar iets teweeggebracht heeft: 'Verstappen weet dat hij de nummer 1-rijder is en dat anderen toch niet aan zijn tijden komen. Hij voelt zich bij Red Bull als een vis in het water en heeft vertrouwen in de auto.'

'Die combinatie is dodelijk. Je ziet dat teamgenoot Perez nog achterblijft. Dat zegt ook veel over de klasse van Verstappen', concludeert Albers. Aan de kwaliteit van Perez zal het dus zeker niet liggen dat hij niet altijd het podium weet te bereiken. Verstappen is simpelweg in staat om optimaal gebruik te maken van het materiaal dat hij tot zijn beschikking heeft. Precies dat bezorgde hem dan ook de overwinning op eigen bodem voor Mateschitz.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws