Verstappen maakt voor tweede jaar op rij kans Sportman van het Jaar te worden Max Verstappen
Max Verstappen

Verstappen maakt voor tweede jaar op rij kans Sportman van het Jaar te worden

Verstappen maakt voor tweede jaar op rij kans Sportman van het Jaar te worden

Max Verstappen staat op de shortlist om Sportman van het Jaar te worden. Eerder werd al bekendgemaakt dat de coureur van Red Bull Racing de kans had om de eretitel in de wacht te slepen, maar nu is de lijst teruggebracht naar drie sporters. Verstappen staat samen met Thomas Krol en Harrie Lavreysen op de shortlist. Vorig jaar wist de regerend wereldkampioen de ereprijs al in de wacht te slepen na zijn prestaties in het 2021-seizoen van de Formule 1.

De prestaties van Verstappen in de Formule 1 zijn natuurlijk ook in Nederland niet onopgemerkt gebleven. De Red Bull-coureur staat dan ook op de shortlist voor de eretitel van Sportman van het Jaar, maakt de NOS op zondagavond bekend. Hiermee is hij dus één van de drie kanshebbers bij het gala op 21 december. Verstappen neemt het op tegen schaatser Krol, die olympisch goud won in Peking, en Lavreysen won tweemaal goud bij het baanwielrennen.

Vorig jaar wist Verstappen ook al beslag te leggen op de eretitel Sportman van het Jaar. Toen speelde de coureur voor het eerst een belangrijke rol in de titelstrijd van de Formule 1 en in de laatste race in Abu Dhabi wist hij uiteindelijk Lewis Hamilton te verslaan. Destijds hield de toenmalig kersverse wereldkampioen Niek Kimmann, een uiterst getalenteerde BMX'er en Lavreysen achter zich. Verstappen kan de eretitel net zoals zijn wereldkampioenschap prolongeren.

Verstappen eerder al onderscheidde voor 2022-seizoen

Als Verstappen daadwerkelijk de titel Sportman van het Jaar weet te winnen, dan zal dit niet zijn eerste onderscheiding van het jaar zijn. De coureur werd tijdens de Autosport Awards al benoemd tot internationale coureur van het jaar. Gezien het seizoen dat de Nederlander gekend heeft, is dat niet heel gek. Verstappen behaalde vijftien overwinningen in één seizoen, wat een nieuw record is in de Formule 1. Daarmee hield hij de concurrentie op een straatlengte achterstand.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws