Rosberg zag Verstappen makkelijkere strijd voeren tegen Hamilton dan hijzelf Opinie
Opinie

Rosberg zag Verstappen makkelijkere strijd voeren tegen Hamilton dan hijzelf

Rosberg zag Verstappen makkelijkere strijd voeren tegen Hamilton dan hijzelf

Max Verstappen had het makkelijker in zijn gevecht met Lewis Hamilton dan Nico Rosberg. Dat vertelt laatstgenoemde in gesprek met La Gazzetta dello Sport. Rosberg was tussen 2013 en 2016 teamgenoot van Hamilton bij Mercedes en nam het in de laatste drie jaren van hun samenwerking tegen de Brit op.

Rosberg denkt dat hij het lastiger had dan Verstappen in 2021, toen de Nederlander het opnam tegen de inmiddels zevenvoudig wereldkampioen. Dat heeft volgens de Duitser te maken met het feit dat er tussen Verstappen en Hamilton geen sprake was van teambelang, wat bij laatstgenoemde en Rosberg wel het geval was. 'Het hele team moest een neutrale houding aannemen tussen Lewis en mij.'

'Er hing een vreemde sfeer binnen het team, omdat het duidelijk was dat er rivaliteit was binnen onze eigen garage', wordt Rosberg, kampioen van 2016, geciteerd door Motorsport Week. Die rivaliteit zorgde voor een team zonder evenwicht, denkt de 37-jarige. 'En dat maakte het moeilijker om dichter naar elkaar toe te groeien. Ik voelde me geïsoleerd op het belangrijkste punt van mijn carrière.'

Red Bull focust op Verstappen

Verstappen heeft dat gevoel volgens Rosberg niet hoeven voelen tijdens zijn gevecht tegen Hamilton in 2021. 'Het zou makkelijker moeten zijn geweest voor Verstappen, want hij wordt door iedereen gezien als de nummer één-coureur. Er heerst een rustigere sfeer bij Red Bull', vermoedt Rosberg, die daarmee wijst naar het feit dat Red Bull gedurende de titelstrijd zijn geld op één coureur kon zetten. Mercedes kon dat door het interne gevecht niet doen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws