Verstappen meteen in actie tijdens testdagen in Bahrein, laatste dag is voor Pérez Max Verstappen
Max Verstappen

Verstappen meteen in actie tijdens testdagen in Bahrein, laatste dag is voor Pérez

Verstappen meteen in actie tijdens testdagen in Bahrein, laatste dag is voor Pérez

Max Verstappen zal tijdens de testdagen in Bahrein op woensdag direct plaatsnemen in de RB20. Daarmee trapt de Nederlander de eerste dag af namens Red Bull Racing, dat schrijft De Telegraaf. De drievoudig wereldkampioen neemt de gehele dag voor zijn rekening. Dat zal voor Sergio Pérez op vrijdag het geval zijn. Op donderdag komen beide Red Bull-coureurs in actie.

De testdagen in Bahrein vinden plaats op woensdag, donderdag en vrijdag. Op die dagen kunnen de coureurs kennismaken met hun nieuwe auto, voordat het seizoen van start gaat. Op zaterdag 2 maart staat in Bahrein de eerste Grand Prix van het seizoen op het programma. Vorig jaar kende Verstappen goede testdagen zonder grote problemen.

Anderhalve dag

Elke testdag begint om 08.00 uur Nederlandse tijd en zal eindigen om 17.00 uur. Daartussen hebben de coureurs een uur pauze om te lunchen. Op donderdagochtend zal Pérez achter het stuur kruipen, waarna hij in de middag wordt overgenomen door Verstappen. Daarmee nemen zowel Verstappen als Pérez anderhalve dag voor hun rekening.

Het is niet voor het eerst dat de Red Bull-coureurs in aanraking komen met de RB20. Op Silverstone reden ze hun eerste kilometers tijdens een shakedown. Daarbij mag alleen gebruik worden gemaakt van demobanden. Ook kregen ze te maken met regen toen ze de baan op gingen. Tijdens de testdagen zullen de teams meer van elkaar te weten komen. Dan zullen de verhoudingen ook wat duidelijker worden.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws