Verstappen niet eens met Horner: 'Als we dit normaal vinden, worden we ingehaald' Max Verstappen
Max Verstappen

Verstappen niet eens met Horner: 'Als we dit normaal vinden, worden we ingehaald'

Verstappen niet eens met Horner: 'Als we dit normaal vinden, worden we ingehaald'

Max Verstappen is het niet met de uitspraken van Christian Horner eens dat het normaal is dat Red Bull Racing de overmacht niet meer heeft. Daarom pusht hij zijn team ook om zo hard mogelijk te werken nu de concurrentie beter wordt. Ook dit weekend verwacht Verstappen dat McLaren weer een sterke tegenstander zal zijn. De drievoudig wereldkampioen is druk bezig met zijn engineers om de lat hoger te leggen.

Verstappen had zijn handen vol aan de vragen over zijn uitspraken na de Grand Prix van Spanje. Hij gaf daar aan, zelfs na het winnen van de race, dat het beter moest en dat McLaren momenteel de beste auto heeft. Teambaas Horner gaf aan dat het normaal is dat de grid dichter bij elkaar komt en dat Red Bull haar overmacht dan verliest. Verstappen vindt dat echter niet zo normaal als de 51-jarige Brit. 'We kunnen wel zeggen dat het normaal is, maar zo denk ik daar niet over', stelt de Nederlander tegenover de internationale media in Spielberg.

'We willen altijd beter worden, dus daarom blijf ik het aankaarten. Ik kan wel zeggen dat we hebben gewonnen en dat het prima is, maar zo kijk ik er niet naar', vervolgt de drievoudig wereldkampioen. 'We moeten hard blijven werken, want als we dit normaal gaan vinden, gaan mensen ons inhalen. Ik ben altijd rechtdoorzee en kritisch, omdat ik altijd beter wil. Zo'n houding moeten de anderen ook hebben', is Verstappen van mening. Hij gaat ervan uit dat het team zo'n insteek waardeert. 'Ja, dat denk ik wel. Ik ben er elke dag druk mee bezig, ook met de engineers.'

'Het is nooit genoeg'

Van de afgelopen vier races, waarin Red Bull het lastig had, wist Verstappen drie te winnen. Dat is volgens de Nederlander niet genoeg. 'We wonnen niet op pure snelheid. Het is nooit genoeg, je moet altijd hard blijven pushen', zegt hij, geciteerd door Verstappen.com. 'Ik probeer te pushen dat de updates sneller komen. Als ik zeg dat het allemaal prima is en ik iedereen volgende week wel weer zie, dan gaat het niet lang goed. Ik voel me goed dit jaar met de auto en kan er voor mijn gevoel het maximale uithalen', gaat Verstappen verder.

'Ik denk dat je dat ook wel terug kan zien in de kwalificaties. Omdat de teams onderling zo dicht bij elkaar zitten, moet je zelf alles perfect doen om het beste resultaat eruit te halen. Ik ben altijd kritisch, ook op mezelf, om te kijken wat er beter kan. We moeten de auto beter voor elkaar hebben, dat maakt het makkelijk en dat zorgt ervoor dat ik niet altijd op 101 procent hoef te rijden', aldus de 26-jarige. Hij gaf in Spanje aan dat het niet mogelijk is om zoveel te geven, en dat elke keer. Ook in Monaco waarschuwde hij daarvoor, toen hij een perfecte kwalificatieronde niet voor elkaar kreeg.

Verstappen betrokken bij motorproject Ford

Tijdens de persdag blikte Verstappen ook vooruit op de aankomende seizoenen. Hij liet weten gewoon bij Red Bull te blijven rijden, en gaf ook aan dat er bepaalde dingen met de auto verbeterd moeten worden voor 2025. Hij blikt ook even vooruit op 2026, wanneer de nieuwe technische reglementen van kracht gaan. 'Ik ontwerp de motor vanzelfsprekend niet, maar ik vind het erg belangrijk om overal van op de hoogte te blijven. Het team heeft veel goede mensen binnengehaald voor het project en iedereen werkt hard om de motor zo goed mogelijk te maken. Ik zie dat alle middelen aanwezig zijn om er een succes van te maken en hopelijk wordt het dat ook', sluit Verstappen af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws