Verstappen en Leclerc bespreken track limits-oplossing: 'Deze bochten waren al lastig' Formule 1
Formule 1

Verstappen en Leclerc bespreken track limits-oplossing: 'Deze bochten waren al lastig'

Verstappen en Leclerc bespreken track limits-oplossing: 'Deze bochten waren al lastig'

Max Verstappen en Charles Leclerc bespreken de oplossing die de Red Bull Ring heeft bedacht om een debacle met de track limits, zoals in voorgaande seizoenen, te voorkomen. Er is een grindstrook aangelegd in de bochten waar veel coureurs de auto niet binnen de witte lijnen kunnen houden. Er is nu in ieder geval hoop dat de track limits geen hoofdrol op gaan eisen dit weekend.

Elk seizoen was het in Oostenrijk weer raak: heel veel tijdstraffen werden uitgedeeld vanwege track limits. Met name in bochten 9 en 10 maakten veel coureurs een uitstapje buiten de baan met hun bolide, waardoor bijna elke ronde wel een tijd verwijderd werd. Het zorgde voor chaotische kwalificaties en veel penalties na afloop van de sessies. Dit jaar wil de Red Bull Ring dergelijke situaties voorkomen. Het Oostenrijkse circuit heeft aanpassingen doorgevoerd die ervoor moeten zorgen dat er niet zoveel discussies ontstaan over het overschrijden van de track limits.

In bochten 9 en 10 is er een grindstrook aangelegd, waardoor het overschrijden van de track limits in ieder geval direct af wordt gestraft. 'Ik geniet er altijd van om hier te rijden', steekt Verstappen van wal tijdens de persconferentie van de FIA. 'Ik hoop dat er nu minder discussies komen over de track limits, omdat je nu als rijder veel voorzichtiger en preciezer moet zijn. We zullen zien wat er gebeurt. We delen het circuit ook met andere categorieën binnen de auto- en motorsport, zoals MotoGP, dus er moet een soort middenweg komen om de beste oplossing te vinden voor iedereen', is de drievoudig wereldkampioen van mening.

Leclerc noemt het 'interessant'

Leclerc sluit zich aan bij de mening van Verstappen. Hij verwacht ook dat de coureurs nu veel beter op zullen letten, aangezien het grind unforgiving zal zijn. 'Het is interessant', zegt Leclerc. 'Ik heb de foto's gezien, maar nog geen track walk gedaan. Deze twee bochten waren al vrij lastig en nu ligt er ook nog een grindbak. Maar het is nu wel duidelijk waar de baangrens ligt, en zullen we dit soort problemen (met de track limits, red.) niet meer hebben. Maar nogmaals, ik zou echt een rondje moeten rijden om je precies te vertellen wat ik ervan vind. Op papier ziet het er in ieder geval positief uit', aldus de Monegask.

Leclerc hoopt dit weekend weer te kunnen vechten met Red Bull. Aangezien er veel hoge kerbs op het thuiscircuit van de Oostenrijkse renstal aanwezig zijn, wordt er verwacht dat dat Verstappen afremt. 'We hebben vooral moeite met de langzame bochten, maar daarvan zijn er hier niet zoveel', gaat Leclerc verder. 'Ik denk dat we de laatste paar races goede stappen hebben gezien, dus we moeten alles samen laten komen. We werken eraan en ik heb er vertrouwen in dat het dit weekend goed gaat komen', sluit de Ferrari-coureur af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws