Verstappen sprak nog niet met Hamilton over seizoensfinale F1-seizoen 2021 Max Verstappen
Max Verstappen

Verstappen sprak nog niet met Hamilton over seizoensfinale F1-seizoen 2021

Verstappen sprak nog niet met Hamilton over seizoensfinale F1-seizoen 2021

Max Verstappen heeft nooit met Lewis Hamilton gesproken over de ontknoping van het 2021-seizoen van de Formule 1. Daarin versloeg de coureur van Red Bull Racing de zevenvoudig wereldkampioen in de laatste ronde van de race in Abu Dhabi. Daarmee won de Limburger zijn eerste wereldtitel.

Verstappen vindt het niet zo vreemd dat hij er nooit met Hamilton, die die decemberdag zwaar teleurgesteld was, over heeft gesproken. 'Het seizoen is voorbij. Je laat het achter je', vertelt de inmiddels tweevoudig wereldkampioen in gesprek met Auto, Motor und Sport. Hoe anders kan het zijn, want vandaag de dag hebben vele experts en fans het nog altijd over 12 december 2021.

'Mensen praten altijd over de laatste race', weet Verstappen maar al te goed. Hij vindt dat er eens wat anders mag worden gekeken naar zijn eerste titelwinst. 'Je moet naar het hele seizoen kijken. We hebben het hele jaar gevochten. Dat moet onthouden worden. Twee teams gooiden alles in de ring. Eindelijk was er weer strijd om de titel', vindt de 25-jarige.

Verstappen vs. Leclerc

In 2022 ging het gevecht niet tussen Red Bull en Mercedes, maar tussen Red Bull en Ferrari, al won Verstappen uiteindelijk wel dominant. Wat opviel waren de gevechten tussen de Nederlander en Charles Leclerc, die erg fair verliepen. 'Duels zijn bij elke coureur anders', meent Verstappen. 'Als het WK op het spel staat, vecht je voor elk punt. Aan het begin van het jaar wil je natuurlijk altijd winnen.'

'Maar als het niet mogelijk is, ga je achterover leunen en ga je zitten op je tweede plek', gaat hij verder. 'Misschien had het allemaal een beetje anders kunnen lopen. Aan het eind van de dag is het respect er altijd. Dus ik denk niet dat duels echt op een andere manier zijn geëindigd. Ik ken hem ook al heel lang. We racen al tegen elkaar sinds we twaalf waren. Ik kan hem waarschijnlijk beter beoordelen.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws