Verstappen werd gematst door rijexaminator: 'Ik kwam in een discussie terecht met hem' Max Verstappen
Max Verstappen

Verstappen werd gematst door rijexaminator: 'Ik kwam in een discussie terecht met hem'

Verstappen werd gematst door rijexaminator: 'Ik kwam in een discussie terecht met hem'

Max Verstappen is inmiddels een drievoudig wereldkampioen in de Formule 1, maar aangezien hij al op 17-jarige leeftijd debuteerde op het hoogste niveau van de autosport, moet hij zijn rij-examen nog afleggen, terwijl hij in de weekenden met snelheden van meer dan 300 kilometer per uur over de circuits raasde. Het werd nog even spannend vanwege wat foutjes van de Nederlander, die uiteindelijk toch zijn rijbewijs mocht ontvangen.

Verstappen legde zijn rijexamen in 2015 af, na de Japanse Grand Prix. Een jaar eerder debuteerde de Limburger nog op Suzuka in een Formule 1-auto, waarbij hij een vrije training mocht afleggen in een Toro Rosso. In 2015 reed hij het volledige seizoen voor Toro Rosso, en op het Japanse circuit reed hij zijn laatste race als 17-jarige.

Het weekend begon met een domper: in de kwalificatie viel Verstappen stil bij het uitkomen van de hairpin, waardoor hij niet verder kwam dan een vijftiende tijd. Voldoende om Q2 te halen, maar in het tweede kwalificatiedeel kon Verstappen niet meer meedoen. Uiteindelijk kreeg het jonkie ook nog een gridstraf voor zijn kiezen, omdat de FIA oordeelde dat Verstappen zijn stilgevallen auto beter aan de kant had kunnen zetten. Op zondag vloog Verstappen van de zeventiende startplek naar de negende plek aan de eindstreep, nog voor teamgenoot Carlos Sainz.

De tekst gaat verder onder de afbeelding.

Verstappen werd gematst door rijexaminator: 'Ik kwam in een discussie terecht met hem'
Max Verstappen in zijn debuutjaar voor Toro Rosso.

Rijexamen blijkt uitdagender te zijn

Vervolgens vloog Verstappen terug naar België, waar hij drie dagen later zijn achttiende verjaardag vierde, een ideale gelegenheid om zijn rijbewijs te gaan halen. Toch maakte de jonge Formule 1-coureur al snel een fout: 'De examinator zei tegen me dat ik rechtsaf moest gaan, en toen ging ik linksaf', vertelt Verstappen in een interview met The Times.

Verstappen, inmiddels goed voor 54 Grand Prix-zeges, werd niet veel later nogmaals gecorrigeerd door zijn examinator. 'Vervolgens gaf ik geen voorrang bij een zebrapad. Hij was niet bepaald blij. Ik kwam in een discussie met hem terecht, want ik dacht dat ze nog niet helemaal bij het zebrapad waren. Ik zei dus: Ze waren nog niet bij het zebrapad, dus waarom zou ik dan stoppen? Uiteindelijk haalde ik het examen gelukkig alsnog. Het zou best beschamend geweest zijn als het niet gelukt was, dus ik denk dat hij aardig voor me was', lacht Verstappen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws