Verstappen wijst op veranderde omstandigheden: 'Dat zal ik goed moeten begrijpen' Max Verstappen
Max Verstappen

Verstappen wijst op veranderde omstandigheden: 'Dat zal ik goed moeten begrijpen'

Verstappen wijst op veranderde omstandigheden: 'Dat zal ik goed moeten begrijpen'

Max Verstappen jaagt in de Grand Prix van China op zijn eerste Grand Prix-overwinning op het Shanghai International Circuit. De Nederlander verzekerde op zaterdag al de sprintoverwinning en de beste startpositie, maar verwacht niet dat hij in de hoofdrace ook weer zo makkelijk van de concurrentie kan wegrijden.

Het Formule 1-circus was in 2019 voor het laatst in China aanwezig. Toen deelde Verstappen het podium met wereldkampioenen Lewis Hamilton en Sebastian Vettel. De Nederlander, die vaak speciale dingen liet zien op het Aziatische circuit, is enthousiast over de terugkeer. 'Het is geweldig om hier weer terug te zijn. Dit is een geweldig circuit, en het is heel leuk om hier te rijden', aldus Verstappen.

'De zaterdag was absoluut een geweldige dag, dus hopelijk kunnen we in de Grand Prix iets vergelijkbaars neerzetten', geeft de Red Bull Racing-coureur aan. 'Ik denk dat iedereen veel geleerd heeft van de sprintrace, dus ik denk niet dat het weer zo zal gaan als in de sprintrace. Vanuit mijn eigen perspectief zie ik dat de wind nu wel wat anders staat, dus dat zal ik goed moeten begrijpen, en dan probeer ik mijn eigen race te optimaliseren.'

Vervolgens blikte Verstappen bij de Chinese Grand Prix Build-Up nog vooruit op de race in het Nederlands. 'Tot nu toe heb ik een prima weekend, en ik hoop dat het in de Grand Prix net zo goed gaat als in de sprintrace, dan zouden we al heel tevreden kunnen zijn', zegt de wereldkampioen met enig gevoel voor understatement.

Blij met nieuw sprintconcept

Verstappen ging na afloop van de persconferentie ook nog in op de wijzigingen in het sprintformat, waarbij de volgorde op de sessies is gegaan, en de afstelling na de sprintrace weer aangepast mocht worden voor de kwalificatie voor de Grand Prix, in tegenstelling tot afgelopen seizoenen. Verstappen toonde zich vorig jaar regelmatig kritisch op het feit dat de afstelling al snel bepaald was voor het weekend, en is dus ook blij met de nieuwe regels. 'Het sprintformat dat we hier hebben is wel beter dan wat we eerder hadden, dus in die zin genoot ik er absoluut wel meer van.'

Verstappen gaf zelf na de kwalificatie en een dominante poleposition al toe dat hij zijn afstelling flink gewijzigd had, ondanks het dominante optreden in de sprintrace. Datzelfde geldt dus ook vermoedelijk voor de concurrentie. Lando Norris blikte grappend vooruit op de race: 'Onze grootste tegenstander vandaag zal Max Verstappen zijn. We gaan voor de winst', altijd de Brit in de Build-Up voor de race.

Meediscussiëren? Klik hier om je te registreren.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws