Verstappen: 'Wist vroeger niet dat Schumacher wereldkampioen was' Max Verstappen
Max Verstappen

Verstappen: 'Wist vroeger niet dat Schumacher wereldkampioen was'

Verstappen: 'Wist vroeger niet dat Schumacher wereldkampioen was'

Max Verstappen heeft goede herinneringen aan de familie Schumacher. Omdat vader Jos Verstappen kortstondig voor hetzelfde team uitkwam als Michael Schumacher trokken de twee families vroeger op. Verstappen had toen geen idee dat hij aan tafel zat naast een wereldkampioen en geeft aan dat er ook toen al geracet werd met de kinderen. Daarnaast gaat hij in op hoe het voelt om een bekende achternaam te dragen in de Formule 1.

'Ik was toen pas drie of vier jaar oud', herinnert Verstappen zich in gesprek met Sport1 als hem gevraagd wordt naar de periode waarin hij met regelmaat over de vloer kwam bij de Schumachers. Hij wist toen niet dat hij thuis was bij een ware Formule 1-legende: 'Hij werd alleen 'oom Michael' genoemd, was erg aardig en kwam over als een ware familieman. Ik heb hem ook nooit gezien als wereldkampioen, ik wist dat toen namelijk niet.'

'Dat Schumacher een familieman was, zie je trouwens ook terug op de oude foto's en video's die we thuis hebben', vervolgt de Nederlander over de zevenvoudig wereldkampioen. Ook toen trok hij al op met Schumachers zoon, Mick, die volgend jaar in actie zal komen binnen de Formule 1 voor Haas. Wanneer de Verstappens bij de Schumachers over de vloer kwamen waren Schumachers kinderen er uiteraard ook altijd bij, de herinneringen aan die dagen koestert Verstappen.

Schumachers en Verstappens racen

De twee families, waarbij het racebloed door de aderen stroomt, konden het circuit ook bij gecombineerde familieaangelegenheden niet links laten liggen. Hoewel de Verstappen- en Schumacher-familie allebei het competitieve wel in zich hebben, hinderde dat op het circuit samen met de kinderen niet. Michael en Jos stapten in tweezitters met hun kinderen en grepen in als het fout dreigde te gaan.

In die periode leerde hij Mick dus ook al kennen. Omdat de twee jonge rijders allebei afkomstig waren uit een ander land, was verbale communicatie niet gemakkelijk. Dat obstakel wisten de twee racers echter wel te overkomen. Verstappen: 'Ik sprak toen nog geen Duits. Ik heb geen idee hoe we toen communiceerden, maar drie- of vierjarigen hebben daar eigenlijk nooit moeite mee, al spreken ze niet dezelfde taal.'

De zware achternaam Schumacher

Schumacher zal aankomend jaar in de voetsporen van zijn vader treden en de verwachting zal altijd hoog liggen voor hem in zijn Formule 1-carrière. 'Als alles goed gaat, is het dragen van zo'n naam makkelijk. Lukt het allemaal niet, dan is het ineens een stuk moeilijker', vertelt Verstappen, die ook met een bekende achternaam aan zijn carrière begon. 'Voor Mick is het echter wel anders dan voor mij.'

Het grootste verschil zit het hem in het feit dat Michaels naam binnen de sport een stuk groter is dan die van Jos. Dat merkte Mick al tijdens het karten. Het zoontje van Schumacher werd destijds al voorzien van een vaste entourage aan journalisten, die alles van hem wilden weten. 'Die hype is sindsdien alleen nog maar groter geworden', concludeert de Red Bull Racing-coureur.

Meer exclusieve content lezen over Max Verstappen? Volg De Verstappen Army op Facebook voor alle laatste nieuwtjes over de Red Bull-coureur!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws