Wolff over juichen na Verstappen-crash op Silverstone: 'Voel geen berouw' Max Verstappen
Max Verstappen

Wolff over juichen na Verstappen-crash op Silverstone: 'Voel geen berouw'

Wolff over juichen na Verstappen-crash op Silverstone: 'Voel geen berouw'

Toto Wolff zegt geen berouw te voelen voor het juichen na de zege op Silverstone. Tijdens de Grand Prix van Groot-Brittannie kwamen de twee titelconcurrenten, Max Verstappen en Lewis Hamilton, samen in Copse corner. De Red Bull Racing-coureur schoot van de baan af na een tik tegen zijn achterwiel en kwam keihard in de bandenstapel terecht. Hamilton wist uiteindelijk de race te winnen en vierde dat uitbundig met zijn team.

Verstappen kreeg tijdens het incident een klap van 51G te verwerken. Hierdoor moest de Nederlander uit voorzorg naar het ziekenhuis. Hier bleek alles uiteindelijk goed te zijn, maar vanuit het ziekenhuis kon hij zien dat Hamilton met de Britse vlag rond aan het rennen was over het circuit. Ook in de garage van Mercedes werd de overwinning uitbundig gevierd.

Verstappen maakte via social media direct zijn gevoelens kenbaar. De coureur was op zijn zachtst gezegd not amused met het juichen van zijn rivaal. Wolff zegt geen spijt te hebben van het feestvieren. 'Ik voel helemaal geen berouw', zegt de teambaas van Mercedes in een terugblik van Sky Sports. 'Lewis heeft vaker veel ruimte gelaten terwijl hij dat niet had hoeven doen.'

Silverstone kantelpunt in de titelstrijd

Als Verstappen in Groot-Brittannië opnieuw de volle punten had weten te scoren, dan had het een lastig verhaal geworden voor Hamilton. Wolff verdedigt het feit dat het team en haar coureur uitbundig stonden te juichen. 'Als je niet helemaal lekker bent en in het ziekenhuis zit, dan snap je niet dat het andere team gaat juichen voor haar coureur. Maar het was een thuisrace, het hielp ons in de titelstrijd en we wisten dat Max oké was', aldus Wolff.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws