Albers denkt dat RB20-succes lastig te verkroppen is voor Hamilton: 'Heel moeilijk voor hem' Opinie
Opinie

Albers denkt dat RB20-succes lastig te verkroppen is voor Hamilton: 'Heel moeilijk voor hem'

Albers denkt dat RB20-succes lastig te verkroppen is voor Hamilton: 'Heel moeilijk voor hem'

Christijan Albers denkt dat het voor Lewis Hamilton lastig te verkroppen is dat Red Bull Racing er wel in lijkt te slagen om een vergelijkbare versie van het zeropod-concept van Mercedes tot een succes te maken. De Viaplay-analist spreekt verder zijn waardering uit voor het team van Red Bull, dat volgens hem niet te arrogant is om een kijkje in de keuken van de concurrentie te nemen.

Na een dominant 2023-seizoen zorgde Red Bull voor een grote verrassing door van het succesvolle concept van de RB19 af te stappen. Dat er voor een Mercedes-achtig ontwerp werd gekozen, was misschien zelfs nog wel een veel grotere verrassing. Het Duitse merk kreeg het niet voor elkaar om successen te boeken en besloot het concept na een paar races in 2023 in de ban te doen. Na de testdagen in Bahrein heeft het er alle schijn van dat Red Bull wel met het concept uit de voeten kan. Volgens presentatrice Anne-Greet Haars moet Hamilton daar toch helemaal gek van worden.

'Daarom heeft hij ook getekend bij een ander team', grapt Albers in een uitzending van Viaplay. 'Hij moet nog een jaar (bij Mercedes), maar ze zijn druk bezig om te kijken of hij eerder kan gaan. Ik denk alleen dat dit nooit gaat gebeuren', voegt hij nog toe, voordat hij op een serieuzere toon verdergaat. 'Je merkt wel gewoon dat dit heel moeilijk is voor hem. Ik denk dat hij daarom ook de keuze heeft gemaakt om de laatste jaren een gok te nemen en het bij een ander team gaat proberen. Je merkt gewoon dat de oppermachtige hybrideperiode van Mercedes voorbij is', aldus Albers.

Respect voor Red Bull

Albers vindt het prijzenswaardig dat Red Bull het aan heeft gedurfd om voor een ander concept te kiezen. 'Red Bull probeert toch stiekem wat dingetjes, die ze bekeken hebben, uit. Adrian Newey en Pierre Waché lopen op de grid rond en kijken toch naar andere auto's, ze zijn niet arrogant', spreekt Albers zijn bewondering uit voor de aanpak van het Oostenrijkse team. 'Je ziet dan bepaalde aerodynamische designs en onderdelen die ze hebben overgenomen en het werkt ook nog eens bij de Red Bull. Ze hebben toch die stap blijkbaar weer gemaakt', aldus Albers.

Niets missen van Verstappen in 2024? Sluit dan een abonnement met korting af bij Viaplay, of bekijk hier alle opties.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws