Albers haalt uit naar Horner: 'Hoop dat hij dat nu ook een keer begrijpt' Opinie
Opinie

Albers haalt uit naar Horner: 'Hoop dat hij dat nu ook een keer begrijpt'

Albers haalt uit naar Horner: 'Hoop dat hij dat nu ook een keer begrijpt'

Max Verstappen reed geen foutloze ronde in de kwalificatie van de Grand Prix van Japan, maar desondanks was zijn snelste ronde goed genoeg voor de poleposition. Sergio Pérez wist zijn Red Bull Racing-teamgenoot tot op 0,066 seconden te naderen en werd in zijn run in de laatste sector gehinderd door Mercedes-coureur George Russell. Dat kan volgens Tom Coronel wel eens de reden zijn dat de Mexicaan de poleposition misliep.

Pérez kende een uitstekende kwalificatie op het Suzuka Circuit. De 34-jarige uit Guadalajara wist zijn teamgenoot Verstappen zelfs onder druk te zetten en kwam uiteindelijk slechts een paar honderdsten tekort om de poleposition voor zich op te eisen. Desondanks kan de Mexicaan tevreden zijn met zijn plek op de eerste startrij, dat was hem immers al sinds de Grand Prix van Miami 2023 niet meer gelukt.

Daarnaast was het verschilt tussen de Red Bull-teamgenoten ook vooral zo klein, omdat Verstappen geen vlekkeloze ronde reed. Dat liet de Nederlander zelf na afloop van de kwalificatie weten. Coronel bevestigt het verhaal van de drievoudig wereldkampioen. 'Ik zie hele kleine foutjes, hij zei het zelf ook al. Heel stiekem hadden we misschien verwacht dat hij onder de 1:28 zou duiken, maar het was wel gewoon genoeg. Hij was constant degene die de pace zette', stelt Coronel in de nabeschouwing van Viaplay dat er niets op de pole van de Limburger valt af te dingen.

Pérez in de weg gezeten door Mercedes

Al zag Coronel wel dat Pérez akelig dicht bij kwam. De zesvoudig Grand Prix-winnaar was na twee sectoren zelfs een fractie sneller dan Verstappen, maar de Mexicaan werd mogelijk gehinderd door Russell in de laatste sector. 'Ja, in 130R zag ik dat hij de auto niet naar buiten kon laten lopen, dus je creëert dan op de één of andere manier toch wat meer weerstand in de auto', legt Coronel uit. 'Dit zou zomaar eens het excuus kunnen zijn dat hij hem niet had. Hij zei ook in het interview met Jean Alesi dat hij daar in de weg werd gezeten.'

Christijan Albers, die naast Coronel zit, laat weten zeer onder de indruk te zijn van de prestaties van Pérez in Japan. 'Deze kwalificatie is zijn beste ooit. Laten we eerlijk zijn, dit had vorig jaar ook altijd moeten gebeuren. Die auto's zijn gelijk', zegt Albers. 'Ik hoop dat Christian Horner ook een keer begrijpt dat wanneer je een iets minder competitieve auto bouwt, dat je dan wel echt een probleem hebt met een coureur die niet op snelheid is zoals Max (Verstappen, red.).

Krijgt Red Bull serieuze tegenstand in de race?

In de kwalificatie stak Red Bull duidelijk boven de rest van het veld uit, maar zal dit in de race ook zo zijn? De longruns van met name Ferrari zagen er op vrijdag sterk uit. Dat zagen Verstappen en Helmut Marko ook. De Nederlander is er zelf nog niet tevreden over de racepace van de RB20 op Suzuka, maar Albers verwacht dat beide Red Bull-coureurs zondag aan de horizon zullen verdwijnen. 'Ja, je ziet dat Red Bull echt de beste auto heeft. In de race zijn ze zo veel sterker dan in de kwalificatie. Daar ga je zondag het gat zien', stelt de voormalig F1-coureur.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws