Alonso had beslissing van zijn team moeten overrulen: 'Beste informatie krijg je van de coureur' Opinie
Opinie

Alonso had beslissing van zijn team moeten overrulen: 'Beste informatie krijg je van de coureur'

Alonso had beslissing van zijn team moeten overrulen: 'Beste informatie krijg je van de coureur'

Gary Anderson is van mening dat Fernando Alonso zijn team had moeten overrulen toen hij in de 54ste ronde van de Grand Prix van Monaco naar binnen werd gehaald voor een nieuwe set banden. Het regende al enige tijd en bepaalde delen van het circuit waren al behoorlijk nat. Toch besloot Aston Martin de Spanjaard op de mediumband weer de baan op te sturen. Een foute keuze, zo bleek al snel, en Aston Martin kon een zege uit het hoofd zetten.

Al na enkele ronden na de start van de Grand Prix bleek dat de strijd om de zege tussen Max Verstappen en Alonso zou gaan. Alonso koos ervoor om de race aan te vangen op het harde rubber. Een riskante keuze volgens Anderson. 'Hij had makkelijk een paar plekken kunnen verliezen bij de start aangezien de coureurs om hem heen op een zachtere band startten. Dat had zijn dag dubbel zo moeilijk kunnen maken', zegt de analist bij The Race.

De keuze leek aanvankelijk geen gekke keuze te zijn, want Alonso bleef lange tijd redelijk in het spoor van Verstappen. De Spanjaard hield enige druk op de Red Bull-coureur en toen de regen kwam, was daar een kans voor Aston Martin. Het Britse team maakte echter de verkeerde keuze door Alonso binnen te halen voor een set van de mediumband.

Alonso had ervaring moeten gebruiken

Teambaas Mike Krack legde de keuze voor de mediumband na afloop van de wedstrijd uit. Aston Martin was ervan overtuigd dat de regen snel zou verdwijnen en dat nieuwe mediums beter zouden presteren op een vochtige baan dan de harde band. Anderson stelt dat Aston Martin teveel naar de weersvoorspellingen heeft gekeken en te weinig advies heeft ingewonnen bij Alonso, die de omstandigheden als geen ander zou moeten kunnen beoordelen.

'De beste informatie over de omstandigheden krijg je van jouw coureur. Zij kennen de baancondities en zij weten of er grip is of niet. Het was droog in de pitstraat, maar het was nat van Casino Square tot aan de tunnel. Ik denk dat Alonso zijn team had moeten overrulen en nog minstens één ronde door had moeten rijden. Uiteindelijk moest Alonso nog een extra pitstop maken en dit haalde alle druk weg bij Verstappen, die inmiddels een voorsprong van dertig seconden had.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws