Oud-wereldkampioen hard voor Pérez: 'Verstappen had de race gewonnen' Opinie
Opinie

Oud-wereldkampioen hard voor Pérez: 'Verstappen had de race gewonnen'

Oud-wereldkampioen hard voor Pérez: 'Verstappen had de race gewonnen'

De DNF van Max Verstappen, was de ultieme mogelijkheid voor Sergio Pérez om weer eens op de hoogste trede van het podium te kunnen staan, die mening is ook Damon Hill toegedaan. Maar de Mexicaan stelde teleur in de Australische Grand Prix en kon niet profiteren van de tegenslag bij zijn teamgenoot. Hill ziet in de F1Nation-podcast een opmerkelijk verband tussen de prestaties van Pérez en Verstappen.

We moeten alweer bijna een jaar terug voor de laatste Grand Prix-overwinning van Pérez. In Azerbeidzjan kende de Mexicaan een ijzersterk weekend en was hij zijn teamgenoot Verstappen de baas. Sindsdien reeg de drievoudig wereldkampioen de zeges echter aaneen en hoefde hij enkel in Singapore de overwinning aan een andere coureur te laten, namelijk aan Carlos Sainz.

Uitgerekend diezelfde Sainz profiteerde in Australië van de problemen bij Verstappen, maar volgens Sam Power, die onderdeel uitmaakt van het omroepteam van het Australische Channel 10 en te gast is in de podcast, had Pérez eigenlijk op de hoogste trede van het podium moeten staan. 'Hij doet in de eerste races wat hij moet doen om zijn stoeltje te behouden, maar zijn andere taak is dat hij moet winnen als Max (Verstappen, red.) daar niet toe in staat is. En hij kwam niet in de buurt', is de duidelijke conclusie van de Australiër.

Hill doet pijnlijke constatering

Pérez eindigde uiteindelijk op een ruime achterstand van Sainz op de vijfde plaats en ondanks dat de wereldkampioen van 1996 het kwalificatieoptreden van de Mexicaan verdedigt, kan de Brit niet anders dan concluderen dat Verstappen het in de positie van Pérez waarschijnlijk wel voor elkaar had gekregen om de race te winnen. 'Hij (Pérez, red.) deed het helemaal niet zo slecht in de kwalificatie, hij kreeg natuurlijk een gridstraf', begint Hill nog positief. 'Maar als dit Max (Verstappen, red.) was geweest, dan had hij de race gewonnen. Dat ik wat ik denk en dat is het gevoel dat we allemaal hebben. Checo is een goede coureur, maar hij is alleen goed als Max wint', is de harde conclusie van Hill.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws