Brundle plaatst vraagtekens bij aanpak Ferrari rondom vinden van opvolger Binotto Opinie
Opinie

Brundle plaatst vraagtekens bij aanpak Ferrari rondom vinden van opvolger Binotto

Brundle plaatst vraagtekens bij aanpak Ferrari rondom vinden van opvolger Binotto

Dat Ferrari nog geen opvolger klaar heeft staan voor Mattia Binotto, vindt Martin Brundle maar vreemd. Binotto vertrok eerder deze week na tegenvallende prestaties in de loop van het seizoen 2022 na een dienstverband van 28 jaar in Maranello. Verbaasd dat Ferrari het zo aanpakt, is Brundle niet.

'Bij Ferrari werk je natuurlijk voor een land, niet een team', wordt de Britse oud-F1-coureur geciteerd door Motorsport.com over de situatie bij Ferrari. 'Ze zijn hun technisch directeur en hun teambaas kwijt, dus tenzij ze iemand hebben die heel, heel goed is om hem meteen te vervangen, ziet het er allemaal een beetje vreemd uit. Maar dat is de de gang van zaken daar.'

Brundle ziet probleem bij Ferrari: 'Je moet Italiaans spreken'

Brundle grapt dat hij de rol wel op zich wil nemen, maar ziet direct een probleem voor mogelijke opvolgers van Binotto. 'Je moet Italiaans spreken. Ik denk dat dat het probleem is, als je terugkijkt naar wanneer ze voor het laatst succesvol waren. Ze hadden een Fransman in Jean Todt, een Brit in Ross Brawn, een Zuid-Afrikaan met Rory Byrne, enzovoort.'

Kortom: de kern van het meest succesvolle Ferrari-team bestond voornamelijk uit mensen die niet Italiaans waren. Sinds dat tijdperk bestaat de top eigenlijk altijd uit enkel Italianen. 'Misschien hebben ze dat weer nodig, mensen die niet in volledige aanraking komen met de dagelijkse Italiaanse media', vraagt Brundle zich hardop af. Momenteel wordt Alfa Romeo-teambaas Frédéric Vasseur genoemd als opvolger van Binotto.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws