Doornbos waarschuwt De Vries: 'Zoveel tijd krijg je niet bij Red Bull' Opinie
Opinie

Doornbos waarschuwt De Vries: 'Zoveel tijd krijg je niet bij Red Bull'

Doornbos waarschuwt De Vries: 'Zoveel tijd krijg je niet bij Red Bull'

Ziggo Sport-analisten Robert Doornbos en Renger van der Zande zijn kritisch op de prestaties van Nyck de Vries tijdens de Grand Prix van Australië. Volgens de twee Nederlanders moet De Vries nu echt wakker worden, want zoveel tijd krijgt hij niet bij Red Bull om zichzelf te bewijzen. Doornbos weet hoe hard Red Bull Racing-adviseur Helmut Marko kan zijn.

De start van het seizoen van De Vries verliep tot nu toe niet bepaald van een leien dakje. De 28-jarige heeft nog geen punten behaald, en terwijl die kans er leek te zijn tijdens de Grand Prix in Melbourne, maakte de Nederlander een fout in de openingsronde, en daarmee was zijn race eigenlijk al over. 'Nyck (de Vries, red.) heeft het zwaar', begint Van der Zande in Ziggo Sport Race Café. 'Die actie was niet goed, hij liep wijd in bocht twee, en dat was niet handig. Hij ging toen vliegen.' De Vries vloog letterlijk en figuurlijk even, en kwam daarna hard neer op de baan.

'Hij had mazzel dat hij door kon rijden', gaat Van der Zande verder. 'Dat hij niet finisht was niet zijn schuld, maar wat er na de start gebeurde wel. Hij heeft niet een heel mooie seizoenstart, maar goed, geef hem de tijd', is de Nederlander van mening. Daarbij schudt Doornbos zijn hoofd. 'Zoveel tijd krijg je niet bij Red Bull. Marko wordt ongeduldig. Hij moet nu echt wakker worden en er voor gaan in de aankomende paar races, anders is dit (gemaakte fout tijdens de race, red.) niet te vergeten of te vergeven', stelt de voormalig Red Bull-coureur, die als geen ander weet hoe strengt de Oostenrijker kan zijn.

Doornbos: 'Hij lag de hele race laatste door een eigen onhandige actie'

Na de openingsronde lag De Vries de hele race laatste, en dat maakte het onmogelijk voor de 28-jarige om nog punten te halen. 'Hij lag de hele race laatste door een eigen onhandige actie', oordeelt Doornbos hard. 'Marko is keihard, de Formule 1 is keihard', gaat Doornbos verder. 'De hype, en de droom van de Formule 1 is natuurlijk waanzinnig, en dan merk je: sh*t, de auto is niet competitief. Maar je moet nog wel je teammaat verslaan', aldus de Ziggo-analist.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws