Mercedes hoopt nog een stap vooruit te zetten: 'Een tiende extra kan hier veel uitmaken' Formule 1
Formule 1

Mercedes hoopt nog een stap vooruit te zetten: 'Een tiende extra kan hier veel uitmaken'

Mercedes hoopt nog een stap vooruit te zetten: 'Een tiende extra kan hier veel uitmaken'

Na veel wikken en wegen hakte Mercedes uiteindelijk de knoop door. Het concept met de miniscule sidepods moest op de schop, en in Imola zou het team de lang verwacht upgrades introduceren, inclusief sidepods. Dat weekend viel in het water, dus stond Mercedes voor de lastige keuze om de upgrades in Monaco te introduceren, of nog een week te wachten tot de race in Barcelona. Uiteindelijk koos het team om de nieuwe onderdelen wel in Monaco in te zetten, en na de eerste dag geeft ingenieur Andrew Shovlin een eerste oordeel.

Tijdens de eerste vrije training was met name Lewis Hamilton competitief, en wist de 38-jarige Brit zich in de top drie te nestelen in de einduitslag, terwijl hij in de tweede sessie terugviel tot de zesde positie. Teamgenoot George Russell voelde zich duidelijk minder comfortabel in in de straten van Monaco en kwam niet verder dan een vijftiende en een twaalfde plek. Met name voor Russell was het dus geen succesvolle opening van het weekend.

Lastig om upgrades te evalueren

Shovlin geeft met name aan dat er veel te testen was met de nieuwe onderdelen. 'We hadden een drukke dag, maar we hebben degelijke programma's kunnen afronden met beide auto's en we hebben heel wat vergelijkingen qua afstellingen in de sessies weten te proppen', vat Shovlin de hectische dag voor het Duitse team samen in een persbericht van Mercedes. 'Het is lastig om de upgrades op dit circuit te evalueren, als je naar de rondetijden kijkt, maar voor zover we kunnen zien, werkt alles zoals verwacht.

George (Russell, red.) leek een betere middagsessie te hebben, wat goed nieuws is, aangezien hij vertrouwen miste in VT1', ziet Shovlin. 'Lewis (Hamilton, red.) is de hele dag best wel blij geweest met de auto, maar er zijn een aantal dingen die we in de tweede sessie gedaan hebben die misschien wat snelheid gekost hebben', zo verklaart hij de terugval van Hamilton van P3 tot P6. 'Daar gaan we vannacht naar kijken. We hebben ook een goed programma in de simulator om te kijken waar we wat extra prestaties nog kunnen vinden. Hopelijk kunnen we nog een stap vooruit zetten, want zelfs een tiende van een seconde kan een groot verschil opleveren in de kwalificatie hier.'

Bookmakers zijn niet overtuigd van zege Verstappen in Monaco... Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws