F1-coureurs klagen over uitblijven DRS, wedstrijdleiding krijgt bijval van Vettel Formule 1
Formule 1

F1-coureurs klagen over uitblijven DRS, wedstrijdleiding krijgt bijval van Vettel

F1-coureurs klagen over uitblijven DRS, wedstrijdleiding krijgt bijval van Vettel

Enkele coureurs deden hun beklag, omdat zij vonden dat de DRS te laat werd geactiveerd tijdens de race op het circuit van Imola. De rijders begonnen de race op de intermediates en dan is het gebruikelijk dat er dan geen DRS beschikbaar is. Desalniettemin waren de meeste coureurs al overgeschakeld op de slicks in ronde 19, maar het duurde nog vijftien ronden voordat de wedstrijdleiding besloot het gebruik van DRS toe te staan.

Esteban Ocon is van mening dat de vertraging ervoor heeft gezorgd dat hij niet langs Lance Stroll kon gaan. 'Ik heb er continu om gevraagd', wordt de Alpine-rijder geciteerd door RaceFans. 'Ik had een hele grote kans, omdat de coureur voor hem al buiten de één seconde zat. Het was dus een beetje frustrerend.' Uiteindelijk maakte het niet veel uit voor de Fransman, aangezien hij een tijdstraf kreeg van vijf seconden vanwege een unsafe release.

Daniel Ricciardo was de eerste coureur die naar binnen kwam om over te schakelen op slicks. Uiteindelijk kwam de Australiër weer naar binnen om van banden te wisselen en dit kwam door eigen zeggen door het uitblijven van DRS. 'We reden achteraan in een treintje en ik vroeg me af of ze de DRS konden activeren, want er gebeurde heel weinig. Ik snap niet waarom ze zo lang hebben gewacht. Uiteindelijk ging ik nog een keer naar binnen voor de hards, om te kijken of het ons een voordeel kon geven aan het einde.'

Vettel staat achter beslissing wedstrijdleiding

De wedstrijdleiding krijgt niet alleen maar kritiek van de rijders. Sebastian Vettel vindt dat de raceleiders het bij het juiste eind handen om te wachten tot ronde 34. 'Je hebt geen idee hoe de baan er echt uitziet. Vanaf boven kan je het verschil niet zien tussen de schaduw van de bomen en de daadwerkelijk natte plekken op de baan. Bovendien gaat het om hele hoge snelheden. Je kan dan makkelijk weer een zelfde soort crash krijgen als vorig jaar tussen Valtteri Bottas en George Russell', concludeert de Aston Martin-rijder.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws