Kalff vindt Verstappen 'redding van Formule 1': 'Grijze bende als je Max wegdenkt' Opinie
Opinie

Kalff vindt Verstappen 'redding van Formule 1': 'Grijze bende als je Max wegdenkt'

Kalff vindt Verstappen 'redding van Formule 1': 'Grijze bende als je Max wegdenkt'

Max Verstappen is de redding van de Formule 1, zo stelt Allard Kalff in Title Talk van Viaplay. De analist en commentator denkt dat als de Nederlander de afgelopen jaar niet in de sport zat, de Formule 1 een stuk saaier zou zijn dan het nu is. De kersverse tweevoudig wereldkampioen zou bovendien al behoren tot de grootheden van de koningsklasse.

'Als je nou de laatste zeven jaar bekijkt en Max wegdenkt uit de Formule 1, dan is het gewoon een grijze bende. Dan is er gewoon helemaal niks', stelt Kalff, die de vergelijking trekt met de MotoGP. 'Haal Valentino Rossi weg - je houdt niks over. Neem de Formule 1, haal Verstappen weg en wat houd je over? Dan houd je Lewis Hamilton over, die nul concurrentie heeft. Ik blijf zeggen: Verstappen is de redding van de Formule 1.'

Kees van de Grint kan zich volledig vinden in de woorden van Kalff en voegt toe: 'Ik vind dat hij nu al zeker tot de drie beste coureurs - Jim Clark, Ayrton Senna en Michael Schumacher - hoort. Bij twee titels, één titel winnen is ook mooi, maar dan pas hoor je erbij. En we hebben ook mensen gezien die het bij twee moesten laten, dat het dan tegenzit. Maar hij is nog jong, verstandig en Jos managet hem, maar hij hoort bij de top.'

Jos Verstappen geëmotioneerd na woorden Kalff en Van de Grint

Jos Verstappen zegt kippenvel te krijgen van de woorden van Kalff en Van de Grint. 'Senna is een hele mooie naam in de autosport om mee vergeleken te worden. Dat doet wel iets en ook met Schumacher. Ik heb tegen hem gereden, Kees heeft met hem gewerkt. Ik weet hoe goed Schumacher was en ook hoe goed Max is en ik denk echt wel dat je hem daarbij kunt zetten', aldus de vader van de Red Bull Racing-coureur.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws