'Balbo en Waché toch niet naar Ferrari; Red Bull-kopstukken niet overtuigd van aanbod' Formule 1
Formule 1

'Balbo en Waché toch niet naar Ferrari; Red Bull-kopstukken niet overtuigd van aanbod'

'Balbo en Waché toch niet naar Ferrari; Red Bull-kopstukken niet overtuigd van aanbod'

Ferrari zal zich niet versterken met Red Bull Racing-kopstukken Enrico Balbo en Pierre Waché, zo verzekert La Gazzetta dello Sport donderdagochtend. De respectievelijk hoofd aerodynamica en technisch directeur van de Oostenrijkse renstal werden de afgelopen dagen nadrukkelijk in verband gebracht met Ferrari, maar de Italianen kunnen het tweetal niet overtuigen van een overstap.

De Italiaanse sportkrant meldt donderdag dat onderhandelingen met Balbo al vrij snel werden beëindigd toen bleek dat de aerodynamicus Milton Keynes niet wil verlaten voor Maranello. Een voorstel voor technisch directeur Waché zou zelfs direct zijn afgeslagen door de Fransman zelf. Wat blijkt: de aantrekkingskracht van de Scuderia is niet zo groot als het ooit was, bijvoorbeeld tijdens het tijdperk van Michael Schumacher.

Ferrari is inmiddels bezig met andere ingenieurs, die door La Gazzetta dello Sport bestempeld worden als tussenoplossingen. Daarnaast krijgen die ingenieurs ook nog betaald verlof voordat ze überhaupt aan de slag mogen bij Ferrari. Teambaas Frédéric Vasseur moet dus even geduld hebben voordat zijn rekruteringsslag, nadat hoofd voertuigconcept David Sanchez al is vertrokken en sportief directeur Laurent Mekies nog gaat vertrekken, écht op gang komt.

Ferrari zou ook ander Red Bull-kopstuk zijn misgelopen

Het zou overigens niet de eerste keer zijn dat Ferrari een kopstuk van Red Bull niet weet over te nemen. Volgens de Italiaanse krant probeerde het team eerder al Dan Fallows over te nemen, maar het team wilde niet voldoen aan de financiële eisen van de Engelsman. Het voormalig hoofd aerodynamica van Red Bull is inmiddels werkzaam als technisch directeur van Aston Martin.

Test F1TV zeven dagen gratis rond de Grand Prix van Miami! Bekijk ook de andere tv-aanbieders op onze Formule 1-live kijken-pagina.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws