Montoya heeft advies voor Mercedes: 'Of ze zich nu wel aan hem verbinden of niet' Opinie
Opinie

Montoya heeft advies voor Mercedes: 'Of ze zich nu wel aan hem verbinden of niet'

Montoya heeft advies voor Mercedes: 'Of ze zich nu wel aan hem verbinden of niet'

Oud Formule 1-coureur Juan Pablo Montoya is van mening dat Mercedes Valtteri Bottas niet te lang aan het lijntje moet houden wat betreft de toekomst van de Fin. Volgens de Colombiaan komt dat de prestaties van Bottas niet ten goede. Volgens hem heeft de coureur baat bij duidelijkheid.

Bottas presteert deze jaargang, in vergelijking met teamgenoot Lewis Hamilton ondermaats. In Monaco viel hij weliswaar buiten zijn eigen schuld uit, maar ook Imola en Baku verliet hij puntloos, terwijl Sergio Perez hem tijdens de Grand Prix van Frankrijk te snel af was voor een podiumplek. De Fin heeft nog geen nieuw contract voor 2022 en Montoya meent dat duidelijkheid hierover snel moet komen.

Duidelijkheid het devies voor Bottas

'Wat ze ook besluiten, ze moeten het snel doen', zegt Montoya, tussen 2001 en 2006 actier voor Williams en McLaren, tegen Motorsport.com. 'Want op dit moment zit hij in een hele slechte situatie waarin ze hem niet zeggen ‘ja of nee’, maar ‘blijf gewoon je werk doen, en als je je werk goed doet, krijg je misschien een stoeltje'. Dat is de slechtste situatie om in te zitten, want je wilt zo snel mogelijk rijden, maar je wilt ook geen fouten maken.'

Montoya verwacht dat de druk aan boord bij Bottas minder groot wordt als hij duidelijkheid heeft over zijn toekomst. Volgens de Colombiaan maakt het dan niets uit of de negenvoudig racewinnaar goed of slechts nieuws heeft gekregen. 'Hoe dan ook: of ze zich nu aan hem verbinden of niet, ik denk dat de druk dan wel zal ophouden.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws