Tung ziet voordeel voor Verstappen: 'De Red Bull is een iets handigere auto' Opinie
Opinie

Tung ziet voordeel voor Verstappen: 'De Red Bull is een iets handigere auto'

Tung ziet voordeel voor Verstappen: 'De Red Bull is een iets handigere auto'

Max Verstappen is zeker nog niet kansloos voor de overwinning tijdens de Grand Prix van Miami. Dat is de gedeelde mening van Viaplay-analisten Christijan Albers en Ho-Pin Tung. Het tweetal verwacht dat de RB18 van Red Bull Racing in het voordeel zal zijn in de wedstrijd op het Miami International Autodrome.

Verstappen moet vanwege een fout in Q3 wel vanaf de derde plaats komen. 'Dat zijn die momentopnames', vertelt Albers. 'Je gaat tot het maximale en soms gaat het fout. Het is gewoon balen, want dat kost hem gewoon een snelle ronde. Dat had misschien wel pole kunnen zijn. Ook misschien wel niet, want Ferrari was op het einde ook wel heel erg sterk. Maar ja, dat is dus het risico nemen van die laatste ronde om de meeste grip te hebben van het circuit.'

Albers: 'Daar is Red Bull gewoon heel sterk in'

Albers dicht Verstappen nog wel veel kans toe om de strijd van Ferrari, dat een 1-2 pakte, te winnen: 'Er staat iemand naast die gewoon echt goed is in de race en zich aan kan passen aan de auto als die verandert', zegt Albers over Verstappen. 'Ook qua long runs heeft de Red Bull zich al bewezen in de vorige Grands Prix. Aan de eindfase van de banden, daar zijn ze gewoon heel sterk in. Het wordt een lange en warme race, dus dan kan Red Bull wel iets doen.'

Tung is het eens met zijn collega en ziet dat de RB18 de ideale auto is voor een baan als die in Miami: 'De Red Bull is een iets handigere auto. Je kan er iets beter mee racen vanwege die topsnelheid. Zeker op een stratencircuit als hier (in Miami, red.), waar de kans op een incident, safety car of misschien wel een rode vlag heel erg groot zal zijn', aldus Tung in de Viaplay-studio.

Wedden dat Verstappen de GP van Miami wint? Ontvang 2,5 keer je inzet! Let op: Gokken kan verslavend zijn, speel bewust 18+, hands24x7.nl.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws