Turrini wijst aan wat er misging in Canada: 'Je kan het niet meer veroorloven om te pronken' Opinie
Opinie

Turrini wijst aan wat er misging in Canada: 'Je kan het niet meer veroorloven om te pronken'

Turrini wijst aan wat er misging in Canada: 'Je kan het niet meer veroorloven om te pronken'

Formule 1-journalist en Ferrari-kenner Leo Turrini zag in Canada Ferrari-teambaas Frédéric Vasseur zijn eerste serieuze fout van het seizoen maken. Volgens Turrini maakte de Scuderia-baas een beslissing gebaseerd op hoogmoed, en moest het team de prijs betalen met een vroegtijdige uitschakeling in de kwalificaties. De Italiaan schrijft in zijn blog 'Profondo Rosso' dat hij daarom niet al te veel uitkijkt naar de race op zondag.

'De eerste fout vanaf de pitmuur voor Vasseur', valt Turrini met de titel van zijn blog bij Quotidiano Nationale gelijk met de deur in huis. Na een succesvol weekend in Monaco voor de Scuderia, waarbij Leclerc zijn allereerste overwinning op zijn thuisrace pakte, werd het in Canada tot nu toe een heel ander verhaal voor het Italiaanse team. Beide Ferrari-coureurs kwamen niet verder dan Q2 in de kwalificatie, en dat kwam volgens de journalist door 'de eerste fout van het seizoen van Fred Vasseur vanaf de pitmuur.'

De Italiaan legt ook meteen uit waarom hij de schuld bij de Franse teambaas legt. 'Met de beperkingen die de SF24 in Canada liet zien, denk ik echt niet dat Leclerc en Sainz voor pole hadden kunnen vechten. Maar juist daarom begreep ik het bandenmanagement niet', aldus Turrini. Ferrari besloot om al vroeg in Q2 een nieuw setje banden onder de bolides van beide coureurs te schroeven, maar kon deze vervolgens tijdens de tweede kwalificatieronde verder niet meer vervangen, om zo nog een setje over te houden voor Q3.

Hoogmoed van Vasseur?

Turrini bestempelt de beslissing van de Scuderia als 'overmoed. In de Formule 1 van vandaag de dag, zoals (op de zaterdag, red.) ook op een droge ronde, zijn de verschillen minimaal. Vergeleken met het niet al te verre verleden zijn er veel auto's die dichtbij elkaar rijden. In de race is het anders, maar in de kwalificatie kun je het je niet meer veroorloven om te pronken. Punt, dubbele punt en puntkomma', aldus de Italiaan.

De journalist vindt het nu vooral jammer dat er niet aan de verwachtingen van de fans van de Scuderia voldaan kan worden tijdens de race. 'Zo ver naar achteren starten is een garantie voor lijden. Maar het is ook waar, ik zeg het en schrijf het om mezelf overeind te houden, dat er op zondag punten worden gehaald. Maar het is moeilijk slikken', sluit de Italiaan af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws