Alonso ziet pole aan neus voorbijgaan:  'Zo erg dat ik moest nadenken of ik door wilde gaan' Formule 1
Formule 1

Alonso ziet pole aan neus voorbijgaan: 'Zo erg dat ik moest nadenken of ik door wilde gaan'

Alonso ziet pole aan neus voorbijgaan:  'Zo erg dat ik moest nadenken of ik door wilde gaan'

Na een paar tegenvallende weekends zonder het tot Q3 te schoppen, wisten beide Aston Martins zich in Canada in de top tien van de startgrid te rijden. Toch is Fernando Alonso niet alleen maar positief. ‘Wanneer je ziet dat je op maar twee tienden van poleposition zit, doet dat een beetje pijn’, zegt de Spanjaard tegen Motorsport.com.

Alonso begint de Grand Prix van Canada op P6 en teamgenoot Lance Stroll gaat in zijn thuisrace vanaf P9 van start. Alonso zat met zijn kwalificatietijd iets meer dan twee tienden van de snelste tijd af, neergezet door George Russell. De Spanjaard vond zijn kwalificatieresultaat frustrerend. ‘Het was een lastige kwalificatie voor iedereen met de wind en de regendruppels’, geeft de tweevoudig wereldkampioen aan. ‘Je verliest dan altijd wat vertrouwen en ik denk dat niemand uiteindelijk een perfecte ronde heeft gereden.’ Dat geldt dus ook voor Alonso zelf. ‘Ik wist in Q3 niet alles bij elkaar te brengen’, verwijst hij naar de individuele sectoren. ‘Wanneer je ziet dat je op slechts twee tienden van poleposition zit, doet dat een beetje pijn.’

Kans op pole verkeken door fout in bocht twee

De coureur geeft aan dat het misging in bocht twee. ‘Er was zo veel overstuur en ik raakte de bolide kwijt’, vertelt de man uit Oviedo. ‘Het was zo erg dat ik moest nadenken of ik de ronde wilde afbreken of dat ik toch door wilde gaan’, voegt hij eraan toe. Uiteindelijk koos de Spanjaard ervoor om de ronde niet af te breken. ‘Ik ging door en belandde op P6’, zegt hij. ‘Als twee tienden je op poleposition zetten dan verloor ik dat misschien allemaal in één bocht’, stelt Alonso vast. ‘Ik reed daarna heel agressief om de ronde nog te kunnen redden’, vervolgt hij.

Toch is het voor Aston Martin vooral een positief weekend. Na teleurstellende resultaten tijdens de afgelopen races presteerden de groene bolides goed tijdens de tweede en derde vrije training en wisten ze dus allebei Q3 te halen. Dat komt niet uit het niets. ‘Ik denk dat we nu een goed beeld hebben van de auto na de eerste negen races’, zegt Alonso. ‘We hadden dus verwacht dat we hier een beter weekend zouden hebben’, aldus de Spanjaard. ‘Op vrijdag kregen we al vertrouwen in de auto. De afgelopen twee raceweekenden lag ik eruit in Q1 en was de race dus eigenlijk al voorbij voor mij’, vervolgt de tweevoudig wereldkampioen. ‘Maar nu we vanaf P6 en P9 starten, hebben we een kans om punten te halen’, sluit Alonso optimistisch af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws