Van Amersfoort spreekt van 'domme pech' voor Red Bull en Verstappen Opinie
Opinie

Van Amersfoort spreekt van 'domme pech' voor Red Bull en Verstappen

Van Amersfoort spreekt van 'domme pech' voor Red Bull en Verstappen

De start van het nieuwe seizoen is voor Max Verstappen en Red Bull Racing alles behalve positief verlopen. Tijdens de Grand Prix van Bahrein vielen de Nederlander en teamgenoot Sergio Pérez uit door een probleem met de brandstofpomp. Afgelopen weekend in Australië kwam de coureur weer stil te staan door een mogelijke lekkage. Deze problemen moeten snel getackeld worden en Frits van Amersfoort, voormalig teambaas van Verstappen, denkt dat het wel goed gaat komen.

'Ik ken Red Bull als een stel ongelooflijk professionele mensen', stelt de eigenaar van Van Amersfoort Racing bij de NOS. De voormalig teambaas van de regerend wereldkampioen in de Formule 1 legt het probleem uit. 'De brandstof moet vanuit de tank richting de motor via een pomp. Als deze door een mechanische fout of verkeerde fabricage de geest geeft, dan sta je stil. Dat is bij een gewone personenauto ook zo.'

Vorig seizoen had het team van Red Bull eigenlijk geen problemen met de betrouwbaarheid. Het is dus redelijk eigenaardig dat de nieuwe motoren van Red Bull Powertrains, die zijn gemaakt door Honda, nu wel problemen geeft. Van Amersfoort wil niet direct spreken van een menselijke fout. 'Zelfs in deze miljoenenbusiness, waarin veel intelligente mensen werken, is domme pech gewoon niet uit te sluiten. Je kan blijven testen en dan zal alles werken, maar dan geeft het op het belangrijkste moment de geest.'

Van Amersfoort houdt vertrouwen in Red Bull

Het probleem leek na de Grand Prix van Bahrein opgelost. Verstappen wist immers de race in Jeddah te winnen. Christian Horner, teambaas van Red Bull, gaf al aan dat het probleem bij Verstappen in Melbourne anders is dan in Bahrein. Ondanks de nieuwe problemen houdt Van Amersfoort vertrouwen. 'Zijn auto wordt in de fabriek in Milton Keynes grondig onderzocht, voordat die naar Imola gaat voor de volgende race. Red Bull gaat het probleem echt wel tackelen', aldus de voormalig teambaas van Verstappen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws