Van der Garde komt na kritiek deels terug op Horner-uitspraken: 'Misschien wat te voorbarig geweest' Opinie
Opinie

Van der Garde komt na kritiek deels terug op Horner-uitspraken: 'Misschien wat te voorbarig geweest'

Van der Garde komt na kritiek deels terug op Horner-uitspraken: 'Misschien wat te voorbarig geweest'

Giedo van der Garde deed vorige week in de podcast DRS: De Race Show een aantal uitspraken over het onderzoek dat Red Bull heeft ingesteld naar teambaas Christian Horner. Zijn uitspraken vielen niet goed bij de luisteraars en het kwam hem op flink wat kritiek te staan. De voormalig F1-coureur verontschuldigt zich voor zijn overhaaste uitspraken, maar stelt dat het geen probleem moet zijn om zijn mening te geven.

Afgelopen week bracht De Telegraaf plotseling naar buiten dat Red Bull een onderzoek heeft ingesteld naar mogelijk grensoverschrijdend gedrag van Horner, de teambaas van het Oostenrijkse Formule 1-team. Red Bull bevestigde dit, maar gaf geen verdere informatie over de inhoud van de beschuldiging aan het adres van de vijftigjarige Horner. De onduidelijkheid leidde tot veel speculatie, ook in de media.

Ook Van der Garde sprak zich vorige week uit over de situatie. In de DRS-podcast zei de voormalig autocoureur dat hij ervan overtuigd was dat Horner niet bij de presentatie van de RB20 aanwezig zal zijn. 'Horner wordt nu intern gescreend door Red Bull. Geloof me, tijdens die presentatie volgende week is hij er niet bij.' Daarnaast werd al over het afscheid van de Brit gesproken en dat kon niet op de goedkeuring van de luisteraars rekenen.

'Te vroeg conclusie getrokken'

Presentator Joost Hofman voelde zich in de aflevering de DRS-podcast van deze week na alle ophef geroepen om even terug te komen op de uitzending van vorige week. 'Wij zeggen vaak dat het een informele podcast is met wat humor, waarin we niet al te zware onderwerpen bespreken. Dan komt er een beladen onderwerp met Horner en dan zeggen wij misschien te vroeg bepaalde dingen', zegt de presentator. 'Mensen waren echt boos en ergens wel terecht.'

Van der Garde sluit zich echter slechts deels aan bij de woorden van Hofman. 'Vorige week hebben we misschien iets te snel geconcludeerd wat er gaat gebeuren', begint de oud-coureur van Caterham. Toch vindt Van der Garde dat er niks mis is met het uiten van zijn mening. Presentator Hofman haakt vervolgens in en stelt dat er na de bekendmaking van het onderzoek naar Horner steeds wildere verhalen de ronde deden. Hij vraagt aan Van der Garde of het misschien niet gewoon beter is om eerst het onderzoek af te wachten. De voormalig F1-coureur is het daar niet helemaal mee eens.

'Ik vind wel dat mensen gewoon een mening mogen hebben', reageert hij. 'Maar misschien zijn we links en rechts wat te vroeg en te voorbarig geweest over hetgeen er gaat gebeuren. Ik sta nog wel achter de woordkeuze van afgelopen week. Ik denk nog steeds dat het voor hem een heel lastig verhaal gaat worden. Als we kijken wat hij allemaal bij Red Bull heeft gepresteerd, dan denk ik dat hij één van de meest succesvolle teambazen ooit is geweest. Maar het is voor hem nu een hele lastige periode. We moeten nog even wachten wat er uit (het onderzoek) gaat komen, maar ik denk dat het voor hem heel lastig gaat worden', aldus Van der Garde.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws