Windsor: 'Leclerc deed wat Ayrton Senna deed in Monaco' Opinie
Opinie

Windsor: 'Leclerc deed wat Ayrton Senna deed in Monaco'

Windsor: 'Leclerc deed wat Ayrton Senna deed in Monaco'

Charles Leclerc maakte tijdens de kwalificatie van de Grand Prix van Monaco simpelweg een basisfout, zo constateert analist Peter Windsor in een video op zijn YouTube-kanaal. De ervaren journalist wijdt de crash aan een gebrek aan concentratie, mogelijk ingegeven door emoties.

Leclerc crashte in de laatste minuut van de kwalificatie op het moment dat hij de virtuele pole had. Door zijn crash in de zwembadchicane werd de sessie gestopt en moesten andere coureurs hun ronde afbreken, waardoor Leclerc de pole behaalde. Naar eigen zeggen was Leclerc emotioneel vlak voor zijn crash. 'Omdat hij op die virtuele pole stond in eigen land', voegt Windsor er aan toe.

'Ik denk dus dat hij gewoon zijn concentratie verloor', concludeert Windsor. 'Hij deed wat Ayrton Senna deed. Hij raakte de apex, wat Ayrton ook deed jaren geleden in Portier. Hij raakte de vangrail bij de apex, wat een basisfout is. Als dat gebeurt, zijn er zo veel stukken kerb en vangrail; vergeet het dus maar. Daardoor hadden wat bizarre einde.'

Windsor verwijst naar Senna

Windsor verwijst in zijn betoog naar een crash van Ayrton Senna in Portier, de achtste bocht van het Circuit de Monaco. Dat gebeurde tijdens de Monegaskische Grand Prix van 1988. Senna leidde comfortabel de wedstrijd, maar verloor op een cruciaal moment zijn concentratie. Bij het ingaan van Portier raakte de Braziliaan met zijn McLaren een vangrail aan de binnenkant, waardoor zijn race erop zat.

Het is één van de meest legendarische Formule 1-momenten, mede doordat Senna uit woede en teleurstelling zichzelf opsloot in zijn appartement vlakbij het circuit en uren niets van zich liet horen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws