Bölükbasi eerste simracer die de Formule 2 betreedt: 'Ik kan niet wachten' F2 & F3
F2 & F3

Bölükbasi eerste simracer die de Formule 2 betreedt: 'Ik kan niet wachten'

Bölükbasi eerste simracer die de Formule 2 betreedt: 'Ik kan niet wachten'

Cem Bölükbasi is niet zomaar een coureur, de 23-jarige Turk was namelijk in 2017, 2018 en 2019 actief als Formule 1-esporter voor Toro Rosso. Hij zal als eerste esporter ooit zijn debuut maken in de Formule 2. In 2022 zal hij gaan rijden voor Charouz Racing System. Nadat de Turk in 2019 mee ging doen in het Europese GT4-kampioenschap, begon zijn carrière in echte auto's.

In 2020 deed Bölükbasi een volledig seizoen mee in de Europese GT4, waarna hij in het Aziatische Formule 3-kampioenschap mee mocht doen en werd hij ook door Van Amersfoort Racing ingezet in de Euroformula Open. Charouz zag zijn talent en heeft hem gestrikt voor aankomend seizoen. De Turkse nieuweling heeft al wel eens in de huidige Formule 2-auto gereden, namelijk met het debuterende Van Amersfoort Racing in de post season test in Abu Dhabi.

'Ik ben extreem blij dat ik mij bij Charouz Racing System mag voegen voor het seizoen 2022. Ik heb ontzettend hard gewerkt om deze kans te krijgen. Ik wil Charouz bedanken voor het vertrouwen dat ze in mij hebben. Ik ga mijn uiterste best doen', zegt Bölükbasi via Motorsport.com. 'Ik kan niet wachten om te gaan testen. Helemaal nadat ik afgelopen jaar kennismaakte met een oude GP2-auto. Ik ben vastberaden om 110% procent te geven om alles onder de knie te krijgen en mijn potentie als coureur te laten zien.'

Fraga was Bölükbasi 'voor'

Bölükbasi is niet de eerste coureur die zowel in de e-sportwereld als de echte racewereld actief is geweest. Braziliaans autocoureur Igor Fraga stond in 2017 namelijk op dezelfde digitale startopstelling als de Turk. Ook hij was actief in de Formule 1-esports serie. Ook won de Braziliaan de eerste editie van de Gran Turismo Nations Cup op het spel Gran Turismo en deed hij in 2020 mee in de Formule 3. In tegenstelling tot de debuterende Formule 2-rijder begon Fraga zijn kartingcarrière al in 2008.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws