'Mercedes liet hoger beroep vallen om Masi te laten vervangen' Formule 1
Formule 1

'Mercedes liet hoger beroep vallen om Masi te laten vervangen'

'Mercedes liet hoger beroep vallen om Masi te laten vervangen'

Nadat Lewis Hamilton in de allerlaatste ronde van het seizoen de wereldtitel af moest staan aan Max Verstappen en door Mercedes ingediende protesten waren afgewezen, lanceerde het team van Mercedes hun intentie om in hoger beroep te gaan. Het Duitse team heeft dat uiteindelijk niet gedaan omdat er dan een deal werd gesloten over de positie van twee FIA-kopstukken, waaronder Michael Masi, zo meldt de BBC. Mercedes zelf ontkent dit verhaal.

De FIA had een aandeel in het controversiële einde van het Formule 1-seizoen 2021. Het team achter Hamilton was daar niet over te spreken, maar bracht vlak voor de deadline voor het aankondigen van een hoger beroep een statement naar buiten waarin ze zeiden niet in hoger beroep te gaan. En dit verhaal loopt een maand later nog steeds. De Britse zevenvoudig wereldkampioen heeft sinds de race niets meer van zich laten horen en zou zijn toekomst in de Formule 1 heroverwegen als de uitslag het onderzoek naar de race niet zijn en Mercedes' kant op valt.

De BBC bracht naar buiten dat een vertrouwelijke bron verteld zou hebben dat Mercedes hun hoger beroep hebben laten varen omdat er dan een tegenprestatie zou moeten komen van de FIA. Deze tegenprestatie zou inhouden dat zowel wedstrijdleider Masi als technisch opperhoofd single-seaters Nikolas Tombazis vanaf 2022 niet meer in hun 2021-functie zullen zijn.

Ontkenning Mercedes

Dit verhaal wordt sterker door het onlangs uitgebrachte organogram van de FIA. Daarop ontbreekt de naam van de man die in 2021 nog wedstrijdleider was, Masi. Mercedes ontkent dat deze deal bestaat en volgens PlanetF1 blijft de Duitse autofabrikant bij haar eerder naar buiten gebrachte statement. Hierbij zouden ze het beroep hebben laten varen, nadat hen was verzekerd dat het hele gebeuren in Abu Dhabi grondig door de FIA zou worden onderzocht.

'Mercedes liet hoger beroep vallen om Masi te laten vervangen'
Organogram FIA zonder Michael Masi

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws