Van Amersfoort wil derde auto bij F1-teams: 'Dan hoef je geen uitzonderlijke Verstappen te zijn' Formule 1
Formule 1

Van Amersfoort wil derde auto bij F1-teams: 'Dan hoef je geen uitzonderlijke Verstappen te zijn'

Van Amersfoort wil derde auto bij F1-teams: 'Dan hoef je geen uitzonderlijke Verstappen te zijn'

Frits van Amersfoort wil dat Formule 1-teams een derde auto op de grid zetten voor jong talent. De teambaas van Van Amersfoort Racing, dat in 2022 ook in de F2 uit zal komen, stelt dat het zinloos is om jong talent op te leiden als ze vervolgens geen kans krijgen in de koningsklasse van de autosport. Met de structuur van de 'autosportladder' naar de top zit het dus wel goed, maar als men eenmaal aankomt bij de bovenste trede, ontstaat er een probleem.

'De F1-teams moeten hun verantwoordelijkheid nemen en een derde auto inzetten voor jong talent', is Van Amersfoort van mening. De teambaas doet zijn verhaal bij Autosport.nl: 'Nu moeten we lijdzaam toezien hoe er een kloof is ontstaan tussen de F1 en de rest van de autosport.' Een carrière in de top van de autosport is slechts weggelegd voor een handjevol rijders. Met de hoeveelheid talent die Van Amersfoort op jaarbasis langs ziet komen stelt hij dat er meer ruimte moet zijn.

'In de formuleklassen zijn we jaren aan het werk om jonge talenten op te leiden, maar wat heeft het voor zin als zelfs de goede jongens geen kans krijgen?', vraagt hij zich hardop af. De oplossing waar Van Amersfoort voor pleit is een derde bolide voor de F1-teams. Dan is de doorstroom van jong talent naar de F1 groter en kan Van Amersfoort zijn coureurs dus waar voor hun geld bieden. Nu moeten ze uitwijken naar een van de andere raceklassen als er zich geen mogelijkheid voordoet in de Formule 1.

'Je hoeft dan niet per se een uitzonderlijke Max Verstappen te zijn'

De oplossing van Van Amersfoort staat tevens toe dat coureurs die wel talent hebben, maar niet geboren wereldkampioenen zijn, zich ook eens kunnen laten zien in de sport: 'Ook hoef je als coureur dan niet per se het uitzonderlijke talent in uitzonderlijke omstandigheden te zijn als Max Verstappen. De ladder van nu is in orde, doe juist iets aan de Formule 1', zo besluit hij zijn oproep. Voorlopig wordt zijn voorgestelde oplossing nog niet overwogen in de F1.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws