Onderzoek FIA naar uitkomst GP van Abu Dhabi gestart, uiterlijk begin februari conclusie Formule 1
Formule 1

Onderzoek FIA naar uitkomst GP van Abu Dhabi gestart, uiterlijk begin februari conclusie

Onderzoek FIA naar uitkomst GP van Abu Dhabi gestart, uiterlijk begin februari conclusie

Exact één maand geleden, op 12 december 2021, werd de laatste race van het Formule 1-seizoen 2021 verreden op het Yas Marina Circuit. Max Verstappen werd in controversiële omstandigheden wereldkampioen. Lewis Hamilton en Mercedes protesteerden destijds tegen de beslissingen van de FIA, maar hun protest werd afgewezen. De FIA is nu een onderzoek gestart naar alle chaos van de race in Abu Dhabi en wil binnen drie weken een conclusie hebben getrokken.

Sky Sports meldt dat het formele beraad over de titelbeslissende race op maandag 10 januari is begonnen. Het team dat hiermee bezig is wil allerlei betrokkenen interviewen, waaronder raceleider Michael Masi, stewards, coureurs en vertegenwoordigers van zowel Red Bull Racing als Mercedes. Peter Bayer, de secretaris-generaal van de FIA, zal het proces leiden.

Mohammed Ben Sulayem, wie op 17 december verkozen werd tot FIA-voorzitter, zal ook persoonlijk betrokken zijn bij het beraad. Een woordvoerder van de FIA heeft Sky verteld dat het onderzoek 'nauwkeurig, objectief en transparant' zal zijn en dat ze voor de volgende vergadering van de World Motor Sport Council op 3 februari een conclusie getrokken willen hebben. Het besluit om dit onderzoek aan te gaan kwam drie dagen na de Grand Prix van Abu Dhabi.

Toekomst Hamilton in F1 nog altijd onzeker

Hoewel Mercedes hun hoger beroep destijds introkken, is men bij de zilverpijlen nog altijd niet blij over het handelen van met name Masi tijdens de safety car-periode. Na een serie van gebeurtenissen verloor Hamilton de wereldtitel aan Verstappen in de allerlaatste ronde. Het is nog niet eens zeker of de Britse zevenvoudig wereldkampioen in 2022 wel op de grid staat. Sinds de laatste race heeft hij niets meer van zich laten horen en stapelen de geruchten over een eventueel pensioen zich op.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws