Nederlans racetalent Haverkort naar Van Amersfoort Racing voor 2022 F2 & F3
F2 & F3

Nederlans racetalent Haverkort naar Van Amersfoort Racing voor 2022

Nederlans racetalent Haverkort naar Van Amersfoort Racing voor 2022

Het 18-jarige Nederlandse racetalent Kas Haverkort zal in 2022 voor Van Amersfoort Racing rijden het Formula Regional-kampioenschap. Dat is een klasse direct onder de Formule 3. Haverkort, die in 2020 het Spaanse F4-kampioenschap domineerde, reed dit jaar al in de klasse voor MP Motorsport, maar had een moeilijk jaar.

Haverkort had een ijzersterke kartcarrière, en maakte in 2020 zijn debuut in formulewagens, op 17-jarige leeftijd. Hij maakte meteen indruk door zijn klasse (het Spaanse Formule 4-kampioenschap) te domineren, door 13 van de 21 races te winnen. Ook mocht hij als gastrijder vier Formule Renault-races rijden, waarbij hij wederom indruk maakte.

Dit jaar verhuisde hij naar Formula Regional European Championship by Alpine - een hele mond vol - de klasse direct onder Formule 3. Rijdend voor het Nederlandse MP Motorsport had hij echter een moeilijk seizoen: de man uit Hardenberg werd slechts 16e, in een veld van ongeveer 30 rijders.

Volgend jaar mag Haverkort het nogmaals proberen in de Formula Regional-klasse. Ditmaal rijdt de Nederlander bij Van Amersfoort Racing, zo onthult hij in het Formule 1 Café. Dat legendarische Nederlandse team keert in 2022 terug op dit niveau, na een aantal jaren afwezigheid. Het team had in eerder jaren al Max Verstappen en Charles Leclerc onder hun hoede, en weet dus hoe het met talent om moet gaan.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws