Viscaal lacht van oor tot oor na eerste testsessie in de ELMS: 'De auto gaat zo hard' Algemeen
Algemeen

Viscaal lacht van oor tot oor na eerste testsessie in de ELMS: 'De auto gaat zo hard'

Viscaal lacht van oor tot oor na eerste testsessie in de ELMS: 'De auto gaat zo hard'

Na vijf seizoenen in eenzitters gaat Bent Viscaal een nieuw avontuur tegemoet. De 22-jarige Nederlander maakt aankomend weekend zijn debuut in de endurancewereld. Hij zal namens Algarve Pro Racing deelnemen aan de openingswedstrijd van het European Le Mans Series-seizoen 2022. Na een collectieve testsessie, welke afgelopen maandag en dinsdag werd gehouden, is de honger naar het debuut in de nieuwe competitie alleen maar toegenomen.

'Ik sta te popelen', opent de Nederlandse coureur in een persbericht. Door onvoorziene omstandigheden kon Viscaal zijn weg in eenzitters niet vervolgen, ondanks dat hij meerdere aanbiedingen kreeg. Vorig seizoen deed de Nederlandse rijder nog mee aan de Formule 2, maar hij vervolgt nu dus zijn weg in de endurancewereld. De tweevoudig Formule 2-podiumklant ondertekende een verbintenis om samen met Sophia Floersch een seizoen lang in de ELMS te rijden.

Viscaal: 'Testdagen verliepen heel goed'

Deze week werden Viscaal en Floersch opgeroepen om deel te nemen aan de zogenoemde 'Prologue' van het seizoen. De testsessies werden verreden op het Circuit Paul Ricard en het was de eerste keer dat de voormalig Formule 2-coureur zijn machine aan de tand kon voelen. 'Het testen ging eigenlijk heel goed. Vooral de eerste dag was erg positief. Natuurlijk is het even wennen als je eenzitters gewend bent, want er is namelijk ontzettend veel verkeer op de baan. Dat is wel een leuke uitdaging.'

De tweede testdag verliep echter iets minder voor het duo bij Algarve Pro Racing. 'We hadden een klein probleempje met de afstelling, waardoor we weinig racesimulaties konden doen. Gelukkig hebben we het probleem tegen het einde van de sessie opgelost.' Vanzelfsprekend kijkt Viscaal uit naar zijn eerste raceweekend. 'Ik kan niet wachten om te zien hoe zo'n evenement wordt opgebouwd. We zijn inmiddels twee dagen verder, maar ik heb nog steeds een grote glimlach op mijn gezicht. Deze wagen gaat zo ontzettend hard', besluit Viscaal.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws