Viscaal naar European Le Mans Series: coureur tekent bij Algarve Pro Racing F2 & F3
F2 & F3

Viscaal naar European Le Mans Series: coureur tekent bij Algarve Pro Racing

Viscaal naar European Le Mans Series: coureur tekent bij Algarve Pro Racing

Bent Viscaal gaat dit seizoen uitkomen in de European Le Mans Series. De coureur kwam het afgelopen seizoen uit in de Formule 2 voor het team van Trident, waarmee hij twee keer een podiumplaats wist te scoren. De Formule 2 verruilt hij dit jaar dus voor enduranceracerij. Viscaal zal dit jaar uitkomen voor Algarve Pro Racing en zal plaatsnemen naast de Duitse Sophia Floersch.

Het zullen de eerste kilometers worden in de wereld van de langeafstandwedstrijden. 'Het zal zeker geen gemakkelijke overstap worden', schrijft Viscaal in een persbericht. De Nederlander heeft in zijn teamgenote wel een bekende. Hij reed namelijk tegen Floersch in het 2020-seizoen in de Formule 3. 'Ik heb heel erg veel zin in het nieuwe raceseizoen. Doorgaan in de formulewagens bleek dit jaar onmogelijk, maar ik kijk reikhalzend uit naar deze stap.'

Het zal een hele nieuwe ervaring worden voor Viscaal, maar hij heeft al even mogen proeven hoe het is om een LMP2-wagen te besturen. De coureur deed immers mee aan de virtuele 24 uur van Le Mans. 'Qua snelheid verschilt de LMP2-bolide ook niet met de snelheid van een Formule 2-auto. Het verkeer zal vooral een nieuwe ervaring zijn, maar ik heb al geprobeerd wat ervaring op te doen. Tijdens de virtuele 24 uur van Le Mans scoorde ik een podium. Ik ga er onbevooroordeeld in en ik hoop zoveel mogelijk op te steken van mijn teamgenote.'

Viscaal durft geen voorspellingen te doen

In de Formule 3 wist Viscaal op Silverstone één race te winnen en in de Formule 2 stond hij tweemaal op het podium. Over zijn doelstellingen in de European Le Mans Series doet Viscaal nog geen uitspraken. 'Ik weet gewoon niet wat mijn doelstellingen zullen zijn, want ik weet niet hoe de verhoudingen zijn. De rijders zijn heel erg competitief en voor mij is het een sprong in het diepe. Ik wil samen met mijn team gewoon strijden voor de podiumplekken', aldus Viscaal.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws