Albon koestert geen wrok richting Hamilton na dubbele crash in Red Bull-periode Formule 1
Formule 1

Albon koestert geen wrok richting Hamilton na dubbele crash in Red Bull-periode

Albon koestert geen wrok richting Hamilton na dubbele crash in Red Bull-periode

Alexander Albon geeft Lewis Hamilton niet de schuld voor het moeizame verloop van zijn Formule 1-carrière. De Thai kwam zijn Britse collega eind 2019 en begin 2020 tegen op het circuit, wat hem tweemaal een vermoedelijke podiumplek kostte. Goede eindresultaten bleven daarna veelal uit, waarna hij eind 2020 plaats moest maken voor Sergio Pérez en een jaartje langs de zijlijn door moest brengen.

Die twee aanvaringen met Hamilton voorkwamen een eindresultaat dat Red Bull Racing wellicht tot meer geduld had gedwongen. Dit denkt Albon zelf ook: 'Een goed resultaat had destijds voor wat kalmte gezorgd. Ik had de wedstrijden daarna iets minder last gehad van ruis - dat begon namelijk al vanaf de eerste race dat jaar. Dat was vrij intens.' Meteen begon men te twijfelen aan zijn capaciteiten en of hij goed genoeg was voor het topteam, wat in de media natuurlijk voortdurend naar buiten kwam.

'Ik kan me nog wel herinneren dat ik na een van die races afgemaakt werd omdat goede prestaties uitbleven, en dat ik bij mijzelf dacht: 'Wacht even, zo slecht was ik niet. Doe eens rustig'', vervolgt hij. In Brazilië zat men in de laatste ronde toen een opportunistische actie van Hamilton resulteerde in een touché, en een daaropvolgende spin voor de huidige Williams-coureur. In Oostenrijk was het eveneens een opportunistische Hamilton die de race van Albon neutraliseerde.

Albon neemt Hamilton niets kwalijk

Albons carrière zou er wellicht heel anders uitgezien hebben, had hij een van deze wedstrijden het podium wél gezien. Bij de Beyond the Grid-podcast benadrukt Albon dat hij Hamilton niets kwalijk neemt: 'Ik zou Hamilton nooit de schuld geven van wat er met mij gebeurd is. Dit heb ik allemaal zelf gedaan. Zo gaat het nou eenmaal. Hij verontschuldigde zich en dat is het.'

'Als ik terugkijk naar Brazilië denk ik ook dat ik wel meer had kunnen doen om die crash te voorkomen. Het is nooit 100 procent de schuld van een van de twee coureurs, al denk ik dat de fout in Oostenrijk wel bij Hamilton lag', concludeert hij. Op de Red Bull Ring schoot hij het grind in en was zijn wedstrijd zo goed als over. Destijds werd gedacht dat Red Bull de snelheid wel had om die Grand Prix te winnen, wat Albon dus ook meteen zijn eerste zege op had kunnen leveren.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws