Albon baalde van jaar aan de zijlijn bij Red Bull: 'Het was als een doodsteek' Formule 1
Formule 1

Albon baalde van jaar aan de zijlijn bij Red Bull: 'Het was als een doodsteek'

Albon baalde van jaar aan de zijlijn bij Red Bull: 'Het was als een doodsteek'

Alexander Albon kreeg aan het einde van het 202-seizoen te horen dat hij geen coureur meer zou zijn van Red Bull Racing en daar had hij het heel moeilijk mee. Max Verstappen was dat seizoen duidelijk de betere coureur en het jaar daarop was het Sergio Pérez die de rol van Albon overnam. De Thaise coureur kreeg een plekje aan de zijlijn bij de Oostenrijkse renstal. In eerste instantie was hij niet blij met de rol, maar hij zag dat hij een aandeel kon hebben in de wereldtitel van Verstappen.

Albon kreeg anderhalf jaar de kans om zichzelf te bewijzen, maar hij werd aan het eind toch te licht bevonden door Red Bull. 'Het was echt als een doodsteek voor mij', begint Albon bij de Beyond the Grid-podcast. 'Het was echt verschrikkelijk. De bekendmaking kwam ook pas heel erg laat. Volgens mij ergens in december.' De huidig Williams-coureur wist dat hij een manier moest vinden om terug te komen in de Formule 1. 'Ik ben de hongerigste rijder die ik ken. Ik wilde echt in de Formule 1 blijven.'

Albon: 'Geleerd van Verstappen en Pérez'

De coureur hoefde de Oostenrijkse renstal niet volledig te verlaten. Albon kreeg de kans als test- en reservecoureur, maar dat was in eerste instantie heel erg pijnlijk voor hem. 'De eerste paar races als reserverijder waren echt verschrikkelijk. Ik moest mee naar elke race, maar ik wilde gewoon niet kijken. Ik ging in een hoekje zitten en ik probeerde mezelf er zoveel mogelijk van te distantiëren.

Toch koestert Albon geen wrok tegen mensen als Christian Horner en Helmut Marko. 'Horner en Marko hebben altijd vertrouwen in mij gehouden. Ik heb nog steeds een goede relatie met iedereen binnen het team.' De coureur heeft uiteindelijk dan ook volop gebruik gemaakt van zijn tijd aan de zijlijn bij Red Bull. 'Ik heb geluisterd naar wat Verstappen en Pérez allemaal zeiden tegen hun ingenieurs. Ik wilde weten hoe ze met elkaar communiceerden en hoe ze dingen van elkaar leerden.'

Het aandeel van Albon in de titel van Verstappen

Voor Albon was het natuurlijk jammer dat hij zelf niet de kans kreeg in de RB16B. Wel denkt hij dat hij een rol heeft gespeeld in de titel van Verstappen. 'De auto was vanaf het eerste moment heel erg snel. Max vertelde mij hoe stabiel de achterkant aanvoelde. Het deed een beetje pijn, want ik wist dat ik daar een rol in had gespeeld. Adrian Newey heeft me daar altijd heel erg veel krediet voor gegeven. Ik speelde geen grote rol, maar ik heb mijn steentje wel bijgedragen', besluit de Williams-rijder.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws