Albon over ontbreken derde chassis Williams: 'Als het in je hoofd kruipt, kun je beter thuisblijven' Formule 1
Formule 1

Albon over ontbreken derde chassis Williams: 'Als het in je hoofd kruipt, kun je beter thuisblijven'

Albon over ontbreken derde chassis Williams: 'Als het in je hoofd kruipt, kun je beter thuisblijven'

De start van het 2024-seizoen ging niet van een leien dakje voor het team van Williams. De 57-jaar oude renstal kreeg de nodige kritiek te verduren nadat het bekendmaakte niet over een extra chassis te bezitten bij de start van het seizoen. Naar verluidt zal het derde chassis pas in Miami worden geïntroduceerd. Toch zegt Williams-coureur Alexander Albon zich weinig aan te trekken van het ontbreken van het chassis, meldt Motorsport.com.

Het ontbreken van het extra chassis bij de Britse renstal was niet langer te ontkennen toen Williams met slechts één auto kon deelnemen aan de Grand Prix van Australië. Tijdens de eerste vrije training op het circuit van Melbourne crashte Albon en bleek het chassis niet meer voor aanvang van de race te repareren. Daarop moest teamgenoot Logan Sargeant zijn race opgeven en nam Albon plaats in de auto van de Amerikaan.

'Racen zoals altijd'

Ook in Japan had het Britse team niet echt een denderend weekend. Tijdens de eerste vrije training op het circuit van Suzuka crashte Sargeant en tijdens de race kon Albon niet ontkomen aan de crash met VCARB-coureur Daniel Ricciardo. Tegelijkertijd moet worden gezegd dat Williams niet het enige team bij wie het niet is gelukt om op tijd een extra chassis klaar te hebben. Ook het Franse Alpine kwam pas tijdens het raceweekend in China met een derde chassis.

Albon ziet het ontbreken van het extra chassis dan ook niet als een ramp voor het team. 'Om eerlijk te zijn, denk ik er tijdens het racen niet aan', vertelt hij. 'Natuurlijk bestaat het probleem nog, maar als het gebrek aan reserveonderdelen in je hoofd kruipt, dan kun je beter thuisblijven. Je moet een raceweekend gewoon benaderen zoals altijd en de aanpak niet veranderen.' Volgens de Britse Thai moet het team gewoon ongestoord verder gaan het proberen te vinden van de juiste afstelling van de auto. 'In dat opzicht moet je het brein uitschakelen en gewoon racen zoals altijd.'

De coureur is desalniettemin zeer te spreken over het werk dat er wordt verricht door de mensen in de fabriek. 'Ze hebben een geweldige inzet getoond. Door alle crashes liepen we natuurlijk achter de feiten aan en het is geen geheim dat we ook voor die crashes al achter de feiten aan liepen. In dat opzicht hebben de mensen in de fabriek geweldig werk geleverd.' Albon denkt dan ook dat het team kans maakt om een goed resultaat neer te zetten in China. 'Races zoals die van dit weekend, met veel vraagtekens, kunnen ons team buitenkansjes bieden.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws