F1 Live 9:30u | Sprintkwalificatie Grand Prix van China 2024 Formule 1
Formule 1

F1 Live 9:30u | Sprintkwalificatie Grand Prix van China 2024

F1 Live 9:30u | Sprintkwalificatie Grand Prix van China 2024

Het vijfde raceweekend van 2024 is aangebroken en daarmee ook gelijk het eerste sprintweekend van het jaar. De coureurs hadden op het Shanghai International Circuit slechts één vrije training hebben om de set-up te bepalen en te wennen aan het asfalt. Bovendien was het alweer vijf jaar geleden dat er voor het laatst een Grand Prix verreden werd in China en dus staat de coureurs een flinke uitdaging te wachten. F1Maximaal houdt middels dit liveblog alvast alle ontwikkelingen op het circuit tijdens de sprintkwalificatie voor u bij.

Voor het Grand Prix-weekend in China mocht de wekker lekker vroeg worden gezet. De eerste en enige vrije training in Shanghai vond plaats om 5:30u Nederlandse tijd. Lance Stroll reed daar onverwachts de snelste tijd, Oscar Piastri en Max Verstappen sloten aan in de top drie. Later op de ochtend is het tijd voor de sprint shootout om 9:30u Nederlandse tijd, waar de coureurs zullen proberen zich zo goed mogelijk te kwalificeren voor de eerste sprintrace van het seizoen.

Red Bull favoriet in China, Ferrari kan concurrentie bieden

Na een tegenvallend weekend in Australië, wist Red Bull Racing weer het vertrouwde één-tweetje te halen in Japan. De coureurs verwachten in Shanghai te maken te krijgen met graining, maar voorzien desondanks geen grote problemen. De Oostenrijkse renstal heeft geleerd van Australië en begint het raceweekend in China vol optimisme, ondanks de afwezigheid van vijf jaar, en ondanks dat de kans op regen aardig groot is. Voorlopig voorspelt WeerOnline honderd procent kans op regen, en lijkt het vooral in de middag nat te worden, dus tijdens de sprintkwalificatie.

Max Verstappen verwacht dat Ferrari mogelijk voor competitie kan zorgen, nadat hij zag dat de Italiaanse renstal zijn team redelijk bij wist te houden. Ferrari stond in tegenstelling tot Red Bull in de eerste vier races telkens op het podium. Vooral Carlos Sainz lijkt gemotiveerd te zijn het zijn oude team moeilijk te maken. Verstappen verwacht daarom op de toppen van zijn kunnen te moeten presteren om de zege binnen te halen in China. 'Ik focus me niet op het moeten winnen, ik wil gewoon winnen', zei de Nederlander voorafgaand aan het sprintweekend.

Stroll rijdt snelste tijd in VT1, brandend gras zorgt kort voor rode vlag

Het was een chaotische eerste, en enige, vrije training op het Shanghai International Circuit. Doordat het de enige vrije training van het sprintweekend in China leek elk team voor een andere strategie te kiezen om hun afstellingen en de baan te testen, en daarbij zorgde de korte rode vlag ook nog eens voor een onderbreking van hun testprogramma's. Het gras stond ineens in vuur en vlam, en de coureurs moesten gauw de pitstraat. De brand was echter snel geblust en de coureurs konden weer door. Stroll wist in de laatste minuut van de sessie de snelste tijd neer te zetten op een snel evoluerende baan, en werd op de voet gevolgd door Piastri en Verstappen.

Wat verwacht jij? Laat het weten in de comments! Klik hier om je te registreren.

F1 Live 9:30u | Sprintkwalificatie Grand Prix van China 2024

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws