Alfa Romeo en Zhou verlengen samenwerking tot en met eind 2023 Formule 1
Formule 1

Alfa Romeo en Zhou verlengen samenwerking tot en met eind 2023

Alfa Romeo en Zhou verlengen samenwerking tot en met eind 2023

Zhou Guanyu zal ook in 2023 coureur zijn bij Alfa Romeo. De rookie van dit seizoen heeft de Zwitserse renstal gedurende het jaar weten te overtuigen voor een langer verblijf in de Formule 1. De contractverlenging van Zhou komt niet volledig uit de lucht vallen, aangezien de coureur zelf al een tijdje positief was over een langere verbintenis. Hierdoor duurt de samenwerking met teamgenoot Valtteri Bottas ook minimaal een jaar langer.

Alfa Romeo en Zhou waren al geruime tijd positief over de samenwerking. Vorige week deelde het team al een teaser voor een bekendmaking op dinsdagochtend en op maandag wijdde Alfa Romeo opnieuw een social media-bericht aan de aankondiging. Enkele mensen dachten dat de renstal refereerde aan de aanstaande samenwerking met Audi, maar die bekendmaking laat nog even op zich wachten. Op het social media-bericht van maandag was een foto van een tijger te zien, wat verwees naar het Chinese jaar van de tijger.

Zhou is het team natuurlijk heel erg dankbaar voor zijn eerste kans in de Formule 1 en het vertrouwen voor het aankomende jaar. 'Het was echt een droom die uitkwam toen ik voor het eerst mocht racen in de Formule 1 en die herinnering zal voor altijd bij me blijven', zegt de Chinees in het persbericht van Alfa Romeo. 'Ik wil nu nog meer zien te bereiken in de sport, en samen met het team zijn de eerste stappen voor volgend jaar al gezet. Ik weet dat ik nog veel kan leren en veel kan ontwikkelen, maar ik ben zelfverzekerd in de samenwerking met het team.'

Vasseur

Ook het team van Alfa Romeo was voor de bekendmaking al positief over de samenwerking met Zhou. Teambaas Frédéric Vasseur kijkt daarom ook uit naar het komende jaar. 'Vanaf het begin van onze samenwerking heeft hij indruk op ons weten te maken. We wisten al dat hij snel was, maar de manier waarop hij zich heeft aangepast, heeft ons echt weten te verbazen. Hij is heel erg leergierig en hij heeft de intelligentie om de informatie te gebruiken om zichzelf te verbeteren. Ik weet zeker dat hij volgend jaar nog een stap kan zetten', aldus Vasseur.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws