Alfa Romeo wil veel races: 'Wel verstandig om er tweedaagse evenementen van te maken' Formule 1
Formule 1

Alfa Romeo wil veel races: 'Wel verstandig om er tweedaagse evenementen van te maken'

Alfa Romeo wil veel races: 'Wel verstandig om er tweedaagse evenementen van te maken'

Alfa Romeo-teambaas Cedric Vasseur is er veel aangelegen om het Formule 1-seizoen zo compleet mogelijk te laten verlopen. De Fransman hoopt dat er 15 tot 18 races gereden kunnen worden in 2020, maar beseft tegelijkertijd dat zes maanden heel kort is.

'Ik sta achter alle beslissingen die geleid hebben tot de omvang van de huidige Grand Prix-kalender', zegt Vasseur tegen Motorsport.com. 'Ook om twee jaar geleden drie races achterelkaar te plannen. Wellicht is het verstandig om er tweedaagse evenementen van te maken, maar wij willen zeker vijftien tot achttien races kunnen rijden. Dat is een uitdaging, dat besef ik.'

'Vooral voor de kleinere teams worden het zes heel zware maanden', vervolgt de Fransman. 'Wij hebben immers niet de mogelijkheid om monteurs af te wisselen. De grotere teams hebben die mogelijkheid wel en zij zullen daardoor in het voordeel zijn. We moeten ook aan de werkdruk van onze monteurs denken.

Tweedaagse Grand Prix-weekenden bespreekbaar

Vasseur gelooft in de kracht van samenwerking. 'Volgens mij staat iedereen er wel open in', antwoordt de oud-teambaas van Renault op de vraag of er op de paddock draagvlak is voor tweedaagse raceweekenden. 'Iedereen begrijpt dat het heel belangrijk is dat er oplossingen gevonden worden.'

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws