Organisator Azerbeidzjan verklaart annulering: 'Wilde vooral veel teleurstelling voorkomen' Formule 1
Formule 1

Organisator Azerbeidzjan verklaart annulering: 'Wilde vooral veel teleurstelling voorkomen'

Organisator Azerbeidzjan verklaart annulering: 'Wilde vooral veel teleurstelling voorkomen'

Arif Rahimov trok eigenhandig de voorlopige stekker uit de Grand Prix van Azerbeidzjan. De promotor van de race in Bakoe wilde vooral Australische toestanden voorkomen en wilde duidelijkheid scheppen in onzekere tijden.

Nadat er vanuit de FIA en FOM een streep ging door de eerste zeven races van het Formule 1-seizoen 2020 zou de Azerbeidzjaanse Grand Prix de opening van het nieuwe seizoen moeten worden. Totdat de organisatie bekend maakte er zelf voor te kiezen de race vooralsnog niet door te laten gaan.

Geen gemakkelijke beslissing, zo laat Rahimov weten aan Motorsport.com. 'Na wat er in Australië gebeurd is, werd het allemaal wel duidelijk. We moesten tijdig een beslissing nemen. Ik gok dat het een enorme teleurstelling moet zijn geweest om zo laat het evenement te annuleren. Er is daar zoveel tijd en geld in geïnvesteerd.'

'Die situatie wil ik voorkomen', vervolgt de promotor. 'Bij ons moet er ook veel voorbereid worden. We zijn geen permanent circuit waarbij een late beslissing gemaakt kan worden. Het duurt twee tot drie maanden om het circuit klaar te maken. Dat risico kunnen we niet nemen.' (Foto: Getty Images/Red Bull Content Pool)

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws