Alfa Romeo wil WEC-hoofdstuk nieuw leven inblazen, definitief geen samenwerking met Haas Formule 1
Formule 1

Alfa Romeo wil WEC-hoofdstuk nieuw leven inblazen, definitief geen samenwerking met Haas

Alfa Romeo wil WEC-hoofdstuk nieuw leven inblazen, definitief geen samenwerking met Haas

Alfa Romeo heeft aangekondigd zich te richten op een overstap naar het World Endurance Championship (WEC) nadat het heeft besloten voorlopig geen verdere betrokkenheid te willen hebben bij de Formule 1. Het titelsponsorschap van het Italiaanse merk bij het Sauber-team eindigde tijdens de laatste Grand Prix in Abu Dhabi na een succesvolle samenwerking van zes jaar.

Hoewel Alfa Romeo eerder werd gelinkt aan een mogelijke samenwerking met Haas en wel gesprekken voerde met het Amerikaanse team, kwamen de onderhandelingen nooit echt van de grond. Het iconische Italiaanse merk wil echter wil actief blijven in de autosport, en dus lijkt de meest waarschijnlijke route een overstap naar het WEC te zijn. 'We waren niet geïnteresseerd in een copy/paste-operatie in de stijl van wat we met Sauber hebben gedaan', zegt Alfa Romeo-CEO Jean-Philippe Imparato over de de situatie met Haas, geciteerd door Motorsport.com.

'Het zou ons hebben geleid tot een van degenen die stickers op het koetswerk plakt. Het zou niet langer nieuw zijn en we zouden geen deel uitmaken van een verhaal', legt de Fransman uit. 'We begonnen naar iets anders te kijken en kwamen snel tot een conclusie.' Alfa Romeo vond de rallywereld geen optie, en de Stellantis-groep, de overkoepelende groep waaronder Alfa Romeo valt, is al betrokken bij de Formule E. 'Dus is de focus verschoven naar het WEC, een wereld waarin Alfa Romeo in het verleden prachtige ervaringen heeft gehad.'

Tekst gaat verder onder de foto.

2023mexicangrandprixsaturday 19
Alfa Romeo gaat het F1-stokje doorgeven aan Audi en kijkt naar een mogelijk WEC-avontuur. (Foto: Alfa Romeo Racing)

Geen spijt van investeringen in Sauber

Hoewel het sponsorschap van Alfa Romeo in de Formule 1 met Sauber vroegtijdig moest eindigen vanwege de overname van het team door Audi, zegt Imparato dat hij geen spijt had van hun jarenlange samenwerking, omdat het rendement op de investering ongelooflijk was. 'Ik zou zeggen dat het de beste investering in de geschiedenis was', vervolgt Imparato. 'We kunnen zeggen dat qua imagerendement, voor elke euro die we hebben uitgegeven, hebben we er twintig teruggekregen. Tegelijkertijd zijn we een beetje verdrietig omdat we een team verlaten dat zes jaar lang ons merk heeft omarmd, en waarmee we een buitengewone relatie hebben gehad.'

Imparato heeft uitgelegd dat er nog geen definitieve beslissing is genomen over hoe Alfa Romeo de overstap naar het WEC zou maken, omdat het momenteel de meest kostenefficiënte manier van handelen evalueert. 'De wereld van het WEC beleeft een moment van grote interesse, en wanneer er veel euforie is, wordt het moeilijk om te begrijpen welk niveau van investering nodig is om de hoogste doelen te bereiken. Ik wil echter verduidelijken dat we op dit moment nog niets kunnen bevestigen. Dat doen we wanneer we de planning en evaluatie van de investering hebben afgerond', aldus de Alfa Romeo-CEO.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws