Allison geen sleutel tot Hamiltons nieuwe contract: 'We hadden hem al in het team' Formule 1
Formule 1

Allison geen sleutel tot Hamiltons nieuwe contract: 'We hadden hem al in het team'

Allison geen sleutel tot Hamiltons nieuwe contract: 'We hadden hem al in het team'

Lewis Hamilton heeft aangegeven dat de terugkeer van James Allison naar de rol van technisch directeur bij Mercedes niks heeft te maken met zijn contract. De zevenvoudig wereldkampioen heeft aan het einde van dit seizoen geen contract meer en hoewel Mercedes-teambaas Toto Wolff in januari sprak over een deal in de winter, is er maanden later nog niets bevestigd.

Het verhaal is inmiddels wel bekend. Hamilton zou bijtekenen bij Mercedes, maar er is nog steeds iets dat op zich laat wachten. Terwijl er werd gespeculeerd dat de 38-jarige wachtte om de auto te zien die Mercedes dit seizoen op de baan zette, wordt er inmiddels gedacht dat Hamilton wacht op een aanzienlijke verbetering van de W14. In een poging om dat voor elkaar te krijgen, heeft Mercedes er niet alleen voor gekozen om een nieuwe weg in te slaan met haar ontwikkeling van de W14, maar heeft ze ook Allison opnieuw aangesteld als technisch directeur.

Hamilton gaf aan dat dat geweldig is voor het team, maar het maakt voor zijn contract niet uit. 'Het verandert er niets aan', vertelde de Brit aan Sky Sports voorafgaand aan het raceweekend in Bakoe. 'Ik bedoel, James was er al, hij zat al in ons team. Ik ben dankbaar dat ik het weet, het geeft me vertrouwen dat we Mike (Elliott, red.) en James bij elkaar hebben, maar we hadden ze al in het team', beredeneert Hamilton. 'Ik denk dat het feit dat iedereen zo gefocust blijft en blijft pushen dat is wat me vertrouwen blijft geven. De energie in de fabriek is geweldig', aldus de Mercedes-coureur.

Mercedes als een familie voor Hamilton

Allison is dus terug in de rol die hij in 2021 verliet, terwijl Mike Elliott, die hem was opgevolgd als technisch directeur om aan het hoofd te staan van de ontwerpen van de W13 en W14, Allison heeft vervangen als Chief Technical Officer van het team. Samen met Allison hoopt Mercedes de veranderingen aan de Mercedes-bolide goed door te kunnen voeren. 'De waarden waarmee Mercedes blijft werken aan het vertegenwoordigen, presenteren overal waar we komen, zowel op het circuit als daarbuiten, vind ik echt inspirerend. En ja, het is mijn familie', sluit Hamilton af.

Verstappen grote favoriet bij wedkantoren voor winst GP Azerbeidzjan! Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws