Alonso prijst de analyses van teamgenoot Stroll: 'De feedback is cruciaal' Formule 1
Formule 1

Alonso prijst de analyses van teamgenoot Stroll: 'De feedback is cruciaal'

Alonso prijst de analyses van teamgenoot Stroll: 'De feedback is cruciaal'

Fernando Alonso geeft aan dat Lance Stroll gevoeliger is voor bepaalde problemen die de AMR24 ondervindt dan hijzelf. Hoewel de Spanjaard zelf dus makkelijker kan rondrijden met een wagen waar wat dingen aan mankeren, geeft hij ook aan dat die gevoeligheid van Stroll van nut kan zijn. ‘De feedback is cruciaal’, zegt de coureur tijdens de persconferentie voorafgaand aan het Grand Prix-weekend in China.

Alonso geeft aan dat het team de bolide niet om hem heen bouwt, ondanks dat hij verantwoordelijk was voor alle podiums van Aston Martin in 2023 en daarnaast het grootste gedeelte van de punten voor het team binnenhaalde. ‘Ik denk het niet’, reageert hij koeltjes als hem de vraag gesteld wordt. ‘Lance en ik proberen het team te helpen waar we kunnen. We hebben verschillende rijstijlen in bepaalde omstandigheden en we hebben een verschillend gevoel in de auto’, vervolgt de tweevoudig wereldkampioen.

Feedback van Stroll belangrijk voor het team

Volgens de Spanjaard, die recent bekendmaakte nog minstens twee jaar voor het team te blijven rijden, is zijn Canadese collega voor bepaalde zaken wat gevoeliger. ‘Dat is erg belangrijk voor het team’, benadrukt hij. ‘Ik denk dat de analyse die Lance kan leveren en als feedback doorgeeft cruciaal is en ons helpt de bolide te verbeteren’, aldus de man uit Oviedo. Zelf is hij minder gevoelig en dat is ook niet altijd een goed iets, vindt de Spanjaard. ‘We proberen Aston allebei te helpen waar we kunnen en de richting waarin we de bolide ontwikkelen en de set-ups die we kiezen zijn uiteindelijk hetzelfde’, geeft hij aan. ‘We komen tot dezelfde conclusies, maar op verschillende manieren en ik denk dat die verschillende stijlen goed zijn voor Aston Martin’, concludeert de coureur.

De ongevoeligheid waarmee Alonso rondrijdt komt volgens hemzelf voort uit dat hij soms om de problemen van de auto heenrijdt. ‘Soms is dat iets goeds, want ik kan in elke bolide rijden op elk moment en er dan 90 procent uithalen’, legt de tweevoudig wereldkampioen uit. ‘Maar die honderd procent halen lukt niet altijd zonder de hulp van een teamgenoot met de speciale details wat betreft de set-up of balansproblemen’, vertelt de Spanjaard. ‘We profiteren op meerdere manieren van elkaar en dat is nu iets goeds.’

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws