Analisten niet zeker van kansen Ferrari: 'Vraagteken of Ferrari sterk is of zal lijden' Formule 1
Formule 1

Analisten niet zeker van kansen Ferrari: 'Vraagteken of Ferrari sterk is of zal lijden'

Analisten niet zeker van kansen Ferrari: 'Vraagteken of Ferrari sterk is of zal lijden'

Charles Leclerc stond lang bekend als een echt kwalificatiebeest, maar de Monegask is op het moment niet tevreden met zijn kwalificatievorm. Teambaas Fred Vasseur denkt echter dat er niet veel aan de hand is en dat hij het weer prima zal doen in China. ‘Het zijn kleine details’, citeert Lawrence Barretto de Fransman in de Weekend Warmup van F1TV.

De presentator verwacht dat de twee coureurs van Ferrari gemotiveerd zullen zijn om alles uit hun banden te halen in China. ‘Carlos en Charles hebben allebei het idee dat ze er meer uit kunnen halen. Degradatie lijkt niet echt een probleem te zijn’, vertelt de Brit. Er wordt verwacht dat het Shanghai International Circuit voor wat graining zal zorgen, maar ook dit zal naar verwachting geen reden tot paniek zijn bij de Italiaanse renstal. ‘Ze lijken de graining vrij goed onder controle te hebben, zoals in Australië ook het geval was’, geeft Barretto aan.

Analisten verwachten een sterk Ferrari in China

De zaken waar Ferrari dit weekend mee te maken krijgt zijn volgens de presentatoren van F1TV niets waar ze nog niet bekend mee waren. ‘Deze problemen lijken voor Ferrari van alle tijden te zijn’, benadrukt de Brit. ‘Over het algemeen lijkt er een sfeer van vertrouwen te hangen, dat is positief’, vervolgt hij. Alex Brundle is het hiermee eens. ‘Ik denk dat ze erg sterk zullen zijn op een circuit met een medium snelheid zoals dit’, geeft hij aan. ‘Het is iets dat dat over het algemeen goed bij de Ferrari past. Ze waren erg sterk in Melbourne, wat een vergelijkbare natuur heeft’, licht hij zijn voorspelling toe.

Hoewel het circuit overeenkomsten toont met het circuit in Melbourne, waar Ferrari goede zaken deed, zien ze ook dat het wel wat kenmerken van Suzuka heeft. ‘Dit circuit is erg front limited, net als Japan was’, vervolgt Brundle. Hiermee doelt hij op het feit dat het circuit nogal zwaar kan zijn voor de voorbanden vanwege de snelle bochten. Zeker bocht één kan op dit gebied een uitdaging zijn. ‘Het is een vraagteken of de Ferrari sterk is omdat het makkelijk meewerkt of dat het juist zal lijden onder de front limited natuur van het circuit’, vraagt de presentator zich hardop af. ‘Het zal interessant zijn om te zien hoe het uitpakt.’

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws