Marko herhaalt ook: 'Verstappen zal daar rijden waar de snelste auto is, en dat is bij Red Bull' Formule 1
Formule 1

Marko herhaalt ook: 'Verstappen zal daar rijden waar de snelste auto is, en dat is bij Red Bull'

Marko herhaalt ook: 'Verstappen zal daar rijden waar de snelste auto is, en dat is bij Red Bull'

Red Bull Racing-topadviseur Helmut Marko wuift het commentaar op de dominantie van Max Verstappen en de dalende kijkcijfers weg, want hij ziet dat de tribunes gewoon nog volzitten. Verstappen is duidelijk de beste op dit moment, en Marko ziet ook dat hij met kop en schouders boven de concurrentie uitsteekt. Hij wil altijd in de beste auto zitten, en Verstappen in de Red Bull is onverslaanbaar.

Verstappen begon het 2024-seizoen waar hij in 2023 was gebleven: dominant en onverslaanbaar. Alleen in Australië werd hij verslagen. Niet door een coureur, maar door een defecte remklauw. Het enige wat hem dus kan stoppen is een mechanisch probleem. Vorig jaar werd er veel geklaagd dat de dominantie van Verstappen saai was om naar te kijken. De angst groeide dat de dominantie van Red Bull en de Nederlander de kijkcijfers van de koningsklasse om zeep zou helpen. Daar heeft Marko geen boodschap aan. 'Bij de races blijft de interesse onverminderd groot en zitten de tribunes vol', zegt Marko in gesprek met OE24.

'Bij de Grand Prix op de Red Bull Ring bijvoorbeeld, hebben we meer dan 30.000 Nederlanders op de tribunes en het evenement is nu al bijna uitverkocht', wijst de Oostenrijker aan. Op het thuiscircuit van Red Bull en op het thuiscircuit van Verstappen, Zandvoort, is het elk jaar weer een feestje. Dat geeft volgens Marko ook aan dat er helemaal niet zoveel geklaagd hoeft te worden over de dominantie van Verstappen. Wat zou er gebeuren als Verstappen dan naar een ander team gaat? Die vraag wordt door menig medium gesteld, maar daar wil Marko niet over nadenken.

De tekst gaat verder onder de afbeelding.

verstappen marko red bull vt1 canada 2023
Marko focust op de vierde titel van Verstappen, niet op alle speculatie omtrent Red Bull. (Foto: Red Bull Content Pool/Getty Images).

'Hij wil altijd in de snelste auto zitten', stelt Marko. 'En Max in de Red Bull, dat is een onverslaanbare combinatie. Maar zet Max in een Ferrari, dan zou dat er al anders uitzien. De twintig seconden voorsprong die hij nu op Checo heeft, benadrukken zijn superioriteit', zegt de Oostenrijker. 'Max zal daar rijden waar hij de beste auto kan vinden, en dat is bij Red Bull.' Het is duidelijk dat Verstappen in ieder geval blijft. Red Bull heeft de keus om in 2025 door te gaan met beide rijders. 'Zolang Checo in zo'n goede vorm blijft en hij met redelijke voorwaarden komt voor een verlenging, heeft hij niets tegen zich', zegt Marko.

'Daarom is Max altijd de snelste in de kwalificaties'

Marko bevestigde in gesprek met Kleine Zeitung dat Red Bull ook praat met Carlos Sainz. De Ferrari-coureur zoekt nog een nieuwe werkgever voor 2025 en is een aantrekkelijke optie voor Red Bull. Sainz is tenslotte een oude bekende. 'Nou, destijds was hij nog erg jong. Maar inmiddels heeft hij zich geweldig ontwikkeld en laat hij een ongelooflijke vorm zien', zegt Marko. Maar ook Pérez doet het goed. De Mexicaan heeft drie keer het één-tweetje van Red Bull compleet gemaakt en lijkt momenteel de prestaties neer te zetten die de Oostenrijkse renstal graag wil zien.

Bovendien lijkt Pérez ook wat minder bezig te zijn met Verstappen en de titelstrijd. Hij zit comfortabeler en met meer rust en kalmte achter het stuur. Marko gaf aan dat hij zich dit jaar meer oriënteert op de set-up van Verstappen. 'Dat klopt, maar Max gaat altijd voor de snelste set-up. Dat is natuurlijk niet altijd gemakkelijk te rijden. Als een auto snel is, dan is hij onrustig en venijnig. Daarin maakt Verstappen het verschil. Daarom is Max ook altijd de snelste in de kwalificaties', aldus de 80-jarige.

Meediscussiëren? Klik hier om je te registreren.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws